Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Να γιατί δεν αποχωρεί οικειοθελώς ο Τριαντάφυλλος – Η ρήτρα για τα μισά λεφτά στο συμβόλαιο (vid)

ΥΓΕΙΑ

Εμβολιασμός: Το εμπόδιο του σκεπτικισμού

Όσο οι εμβολιασμοί διεξάγονται μαζικά σε όλο τον κόσμο, το εμπόδιο στο οποίο έρχεται τώρα να προσκρούσει το παγκόσμιο εμβολιαστικό εγχείρημα είναι ο σκεπτικισμός μερίδας του πληθυσμού. Σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες, το ποσοστό των αρνητών του εμβολιασμού ανέρχεται παγκοσμίως σε 30%.

Την ίδια ώρα, τα στατιστικά είναι αδίστακτα: εάν δεν επιτευχθεί ανοσία της αγέλης σε ποσοστό 70-80% είτε μέσω της φυσικής ανοσίας, μέσω της μόλυνσης από τον ιό δηλαδή, είτε μέσω του εμβολιασμού η πανδημία δεν πρόκειται να αποτελέσει παρελθόν. Όταν ένας στους τέσσερις Ρεπουμπλικάνους στις ΗΠΑ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί, τα πράγματα είναι μάλλον ανησυχητικά.

Ήδη πρώην πρόεδροι, εξαιρουμένου του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να λάβουν μέρος σε μία μαζική εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού. Ο προκάτοχος του Μπάιντεν, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητούσε από τους Αμερικανούς να τον θυμούνται όταν εμβολιάζονται, καθώς τα εμβόλια αναπτύχθηκαν επί των ημερών του. Ωστόσο αν και νόσησε και ο ίδιος από τον κορονοϊό, δεν έκανε καμία αναφορά που να ενθαρρύνει τους σκεπτικιστές υπέρ του εμβολιασμού.

Ράλι
Το κύριο επιχείρημα που καλούνται να αντικρούσουν οι υγειονομικές αρχές από κόσμο, είναι αυτό της ταχύτητας στη δημιουργία των εμβολίων.
Ταυτόχρονα, μία μερίδα του πληθυσμού εξακολουθεί να αρνείται ότι υπάρχει ο ιός. Πώς να πείσεις ανθρώπους να εμβολιαστούν για κάτι που δεν πιστεύουν πως δεν υπάρχει;
Την ώρα που υπάρχει όλη αυτή η παραφιλολογία περί ανεπιθύμητων ενεργειών για ένα από τα πιο γνωστά εμβόλια, οι θεωρίες συνωμοσίας βρίσκουν και πάλι πρόσφορο έδαφος για να γιγαντωθούν στο διαδίκτυο.
Αν έχετε δεύτερες σκέψεις σχετικά με τον εμβολιασμό, μην απευθυνθείτε στον Dr Google, αλλά στον θεράποντα ιατρό σας. Αυτός είναι ο πλέον κατάλληλος για να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές και την κατάλληλη καθοδήγηση.

Πλασματική ασφάλεια
Από την άλλη πλευρά, ο εμβολιασμός μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα πλασματικής ασφάλειας και μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό σε ένα ταξίδι ή σε ένα εστιατόριο, σε μια εποχή μάλιστα που ακόμη δεν έχουμε σαφείς απαντήσεις για το πώς και το κατά πόσο οι μεταλλάξεις μπορούν να αλλάξουν τον ρου της πανδημίας…

Κορονοϊός: Πόσο διαρκεί η προστασία από τα εμβόλια
Μaskne: Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για την «ακμή της μάσκας»
Covid-19: Τι ισχύει για τα περιστατικά θρομβώσεων που συνδέονται με τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson; (Αριθμοί)
ΕΟΦ: Αντισηπτικό χωρίς άδεια στην αγορά– Απαγορεύεται η διάθεσή του! (ΦΩΤΟ)
Βιταμίνη D3: Μπορεί να προλάβει τον καρκίνο;
Ο ΣΦΕΕ στηρίζει την Κλινική Έρευνα: Μια μεγάλη ευκαιρία για τους ασθενείς, αλλά και την οικονομία