Αθήνα

22 oC

σποραδικές νεφώσεις

Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε τον σκύλο σας να σας γλείφει;

Γνωρίζατε ότι η επαφή με σκύλους εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία σας; Ένας από αυτούς μάλιστα, σχετίζεται με την υγεία των δοντιών σας, καθώς σύμφωνα με έκθεση Αμερικανών επιστημόνων οι περισσότεροι σκύλοι πάσχουν από περιοδοντίτιδα.

Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγετε να φιλάτε τους σκύλους, ειδικά αν ανήκετε σε ευαίσθητες ομάδες (εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, πολύ μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, ανεξαρτήτως ηλικίας). Όπως, επίσης, επισημαίνουν, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα «φιλιά» των σκύλων σας, καθώς αυτό μπορεί να τους προκαλέσει ουλίτιδα.

Τα «φιλιά» ανάμεσα σε σκύλους και ανθρώπους μπορεί να οδηγήσουν σε ανταλλαγή βακτηρίων, που προκαλεί ουλίτιδα στους ανθρώπους, ενώ και οι σκύλοι μπορεί να πάρουν ανθρώπινα βακτήρια που θα επιβαρύνουν την υγεία τους.

Επιπλέον, σε παλαιότερη έρευνα, εντοπίστηκαν δέκα ανθρώπινα βακτήρια περιοδοντίτιδας στο στόμα των ζώων, με την μετάδοση των μικροβίων παρατηρήθηκε ακόμα και σε χαμηλού βαθμού επαφή μεταξύ σκύλων και ανθρώπων.

Send this to a friend