Αθήνα

 

28 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Ράνια Τζίμα: Η φωτογραφία με την κόρη της από τις διακοπές τους

ΥΓΕΙΑ

Healthcare: Νέο σύστημα ασύρματης παρακολούθησης ασθενών

Με τα περισσότερα νοσοκομεία παγκοσμίως να βασίζονται σε χειροκίνητους δειγματοληπτικούς ελέγχους για την παρακολούθηση των ζωτικών σημείων των ασθενών, η GE Healthcare παρουσιάζει το Portrait Mobile, ένα ασύρματο σύστημα παρακολούθησης ασθενών που επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του ασθενούς και την ανίχνευση τυχόν επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Η έγκαιρη ανίχνευση της επιδείνωσης του ασθενούς μπορεί να συμβάλει στη μείωση της διάρκειας νοσηλείας και των εισαγωγών στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς και στη βελτίωση της πορείας των ασθενών. Το Portrait Mobile περιλαμβάνει ασύρματους αισθητήρες που τοποθετούνται στον ασθενή και οι οποίοι επικοινωνούν με μια φορητή οθόνη.

Εκτιμάται πως σε παγκόσμιο επίπεδο το 65% των νοσηλευόμενων ασθενών και πάνω από το 90% των ασθενών μετα-οξείας (βραχυπρόθεσμης) περίθαλψης παρακολουθούνται με τη χρήση χειροκίνητου συστήματος και μάλιστα όχι αδιάλειπτα. Πολλές μεταβολές ζωτικών σημείων διαφεύγουν κατά τη διάρκεια των επιτόπιων ελέγχων που συχνά πραγματοποιούνται σε διαστήματα τεσσάρων έως έξι ωρών.

Βρετανικός εθνικός έλεγχος των ενδονοσοκομειακών καρδιακών ανακοπών ενηλίκων έδειξε ότι περισσότερα από τα μισά περιστατικά (57%) σημειώθηκαν στους θαλάμους και μόνο το 5% στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπου οι ασθενείς βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση.

Οι περισσότεροι ασθενείς που καταλήγουν σε καρδιακή ανακοπή ή σε μονάδες εντατικής θεραπείας, δεν παρουσιάζουν ξαφνική επιδείνωση, αλλά έχουν ήδη εμφανίσει μη φυσιολογικές τάσεις των ζωτικών τους σημείων. Ο αναπνευστικός ρυθμός είναι η μεταβλητή με την υψηλότερη κατάταξη στα μοντέλα πρόβλεψης της κλινικής επιδείνωσης εντός του νοσοκομείου.

Με το Portrait Mobile, ο αναπνευστικός ρυθμός, ο κορεσμός του οξυγόνου και ο καρδιακός ρυθμός των νοσηλευόμενων και των μετεγχειρητικών ασθενών μπορούν να καταγράφονται ασύρματα και αδιάλειπτα. Η καινοτομία αυτή επιτρέπει στους περιθάλποντες να εντοπίζουν μεταβολές που μπορεί να σηματοδοτούν την ανάπτυξη καρδιο-αναπνευστικών επιπλοκών ή μολυσματικών ασθενειών. Παρέχει, επιπλέον, στους γιατρούς τη δυνατότητα να δράσουν έγκαιρα και ενδεχομένως να αποτρέψουν σοβαρά ανεπιθύμητα περιστατικά.

«Σε μια κλινική μελέτη αξιολόγησης που διεξήχθη σε νοσοκομείο του Λονδίνου, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 90% των νοσηλευτών δήλωσαν ότι αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά για την πορεία της κατάστασης του ασθενούς τους όταν πραγματοποιείται συνεχής παρακολούθηση έναντι της επιτόπιας μέτρησης ζωτικών σημείων», δήλωσε ο Erno Muuranto, Διευθυντής Μηχανολογίας της GE Healthcare στη Φινλανδία. «Το Portrait Mobile παρέχει αξιόπιστη τεχνολογία μέτρησης και χρήσιμες ειδοποιήσεις σε ένα φορητό σύστημα».

Για τους ασθενείς, η συνεχής ασύρματη παρακολούθηση του Portrait Mobile προσφέρει τη δυνατότητα μετακίνησής τους μέσα στο νοσοκομείο, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν στο κρεβάτι τους. Αυτό καθιστά επίσης δυνατή την αλληλεπίδραση των επισκεπτών με τον ασθενή χωρίς να τους εμποδίζει η τεχνολογία.

Επιπλέον, η εν λόγω λύση εξασφαλίζει ηρεμία τόσο στους ασθενείς όσο και στους συγγενείς τους, δεδομένου ότι η παρακολούθηση είναι συνεχής – ακόμη και όταν ο ασθενής δεν βρίσκεται στο δωμάτιό του. Η κινητικότητα μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της πορείας των ασθενών και στη μείωση της διάρκειας νοσηλείας τους, γεγονός που μπορεί να μειώσει το κόστος και να αυξήσει την ικανοποίηση των ασθενών.

Το Portrait Mobile έχει σχεδιαστεί για να είναι εξίσου αξιόπιστο με την ενσύρματη τεχνολογία. Η δρομολογούμενη δομή του επιτρέπει στα νοσοκομεία να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα υποδομή του δικτύου τους κατά την εγκατάσταση του συστήματος, μειώνοντας το κόστος τοποθέτησης και συντήρησης.

Το Portrait Mobile αναπτύχθηκε στο Ελσίνκι, στο παγκόσμιο κέντρο αριστείας της GE Healthcare για την ανάπτυξη λύσεων παρακολούθησης, όπου οι μηχανικοί αναπτύσσουν τεχνολογία παρακολούθησης ασθενών εδώ και δεκαετίες. Σήμερα, τα μηχανήματα παρακολούθησης της GE χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία σε ολόκληρο τον κόσμο – από το Πεκίνο μέχρι το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και άλλα.

Ροή Ειδήσεων

17/08/2022 | 01:04

Οι απίθανες γκριμάτσες του Χρυσού Τεντόγλου

17/08/2022 | 00:57

ΗΠΑ: 430 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

17/08/2022 | 00:49

Καμένα Βούρλα: Ψαράδες βρήκαν πτώμα γυναίκας να επιπλέει στη θάλασσα

17/08/2022 | 00:36

Θεσσαλονίκη: «Γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά 6χρονου με εγκεφαλική αιμορραγία στο νοσοκομείο

17/08/2022 | 00:16

Φοβερή δήλωση Τεντόγλου: «Έχω στο μυαλό μου τα… εννέα μέτρα»

17/08/2022 | 00:10

To Mπλόκο της Κοκκινιάς: Γερμανοί και Έλληνες συνεργάτες τους έπνιξαν στο αίμα τη Νίκαια

17/08/2022 | 00:07

Ο καιρός, σήμερα, Τετάρτη 17 Αυγούστου

17/08/2022 | 00:03

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 17 Αυγούστου

17/08/2022 | 00:02

Τα ζώδια της Τετάρτης, 17 Αυγούστου

16/08/2022 | 23:57

Κρήτη: Nέο θανατηφόρο τροχαίο στο Ηράκλειο

16/08/2022 | 23:42

Μπράβο Λεβέντη μου: Το ελληνικό twitter αποθεώνει τον Μίλτο Τεντόγλου!

16/08/2022 | 23:30

Οι αναλογίες της Βίκυς Κάβουρα βάζουν «φωτιά» στο instagram

16/08/2022 | 23:22

Τηλεφώνημα για βόμβα στο “Νήσος Σάμος” και αναστάτωση στο λιμάνι της Χίου

16/08/2022 | 23:14

Ντέμι Μουρ: Στην Ελλάδα για διακοπές η γνωστή ηθοποιός

16/08/2022 | 23:07

Τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσός στο Μόναχο!
Τι προσελκύει τα κουνούπια; Πώς θα αποφύγετε τα ενοχλητικά τσιμπήματα
Τι πρέπει να τρώμε στον καύσωνα – Πολύτιμες συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν
Ευλογιά των πιθήκων: Την Τρίτη φτάνουν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια
Langya: «Ο νέος ιός που βρέθηκε στην Κίνα θα μπορούσε να είναι η κορυφή του παγόβουνου»
Συμβουλές από τους ειδικούς: Ολα όσα αποφεύγουν οι γιατροί στις διακοπές!
Nέα ονόματα για τις μεταλλάξεις της ευλογιάς των πηθίκων