Αθήνα

29 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η λίστα με τις πιο υγιεινές πόλεις του πλανήτη - Ποια είναι πρώτη και σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Το Παρίσι είναι η πιο υγιεινή πόλη, σύμφωνα με νέα μελέτη του TravelSupermarket.

Το Παρίσι είναι η πιο υγιεινή πόλη, σύμφωνα με νέα μελέτη του TravelSupermarket.

Οι ερευνητές, μελέτησαν τον αριθμό πάρκων, γυμναστηρίων, σπα, Yoga και pilates studio, χορτοφαγικών εστιατορίων και καταστημάτων με βιολογικά προϊόντα, τις ώρες ηλιοφάνειας και το κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία.

Πρώτη στη λίστα είναι το Παρίσι που συγκεντρώνει βαθμολογία 61,9 στα 100. Σύμφωνα με την έρευνα, στην πόλη του Φωτός υπάρχουν περισσότερα από 894 σπα, τουλάχιστον 1.305 ρεστοράν για χορτοφάγους και 150 «βιολογικά παντοπωλεία».

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση το Τσιανγκ Μάι της Ταϊλάνδης με σκορ 59,6, καθώς διαθέτει επτά σπα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και 307 χορτοφαγικά εστιατόρια. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Βαρκελώνη με 1.350 εστιατόρια για vegans, 510 σπα και 32 studio yoga και pilates.

Σε υψηλές θέσεις βρίσκονται η Πατάγια (επίσης στην Ταϊλάνδη), το Βανκούβερ, το Μαϊάμι, το Σαν Φρανσίσκο, η Λισαβώνα, το Ντενπανσάρ της Ινδονησίας και το Μπουένος Άιρες.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 50η θέση συγκεντρώνοντας 14,73 βαθμούς. Πιο ψηλά κατατάσσονται το Ηράκλειο (16,12 βαθμοί) στην 38η θέση, η  Ρόδoς στην 45η (15,62).

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στην 21 θέση, ενώ το Λονδίνο κατατάσσεται στην 67η παρόλο που διαθέτει 4.000 χορτοφαγικά ρεστοράν και 665 σπα.

Τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν το Αρτβίν της Τουρκίας, το Μαρακές και το Σιάμ Ρεάπ της Καμπότζης.

Πηγή: travelsupermarket.com

Send this to a friend