Αθήνα

18 oC

αίθριος καιρός

Απίστευτα πράγματα! Και τρίτο Νοσοκομείο του ΕΣΥ προς… αξιοποίηση- Και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης στο Υπερταμείο

Ακόμη ένα, το τρίτο- κατά σειρά- νοσοκομείο του ΕΣΥ περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ακινήτων προς αξιοποίηση που μεταβιβάζονται στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και αυτή τη φορά πρόκειται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το Ιπποκράτειο, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ότι και άλλα Νοσοκομεία έχουν δοθεί στο Υπερταμείο για ξεπούλημα. Το υπ’ αριθμ. 6.298 ακίνητο από τα 10. 119 συνολικά που παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση στο Υπερταμείο για ξεπούλημα είναι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Φέρει τον κωδικό Αριθμού Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190445301029-0-0. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Θεσσαλονίκης» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις για αυτές τις μεταβιβάσεις της περιουσίας του ΕΣΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σημειώνεται, πως με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ είχε καταγγείλει πως στον κατάλογο με τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου βρίσκονται το νοσοκομείο «Γεννηματάς» επίσης στη Θεσσαλονίκη καθώς και το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου Άρτας.

Οι παραχωρήσεις των νοσοκομείων έγιναν εκ παραδρομής, υποστήριξε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας Γιώργος Κίρκος, μετά τις χθεσινές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ. «Μετά από επικοινωνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώθηκε ότι εκ παραδρομής τέθηκαν στη λίστα οι ΚΑΕΚ Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ανάμεσα στα οποία είναι και το ΚΑΕΚ του νοσοκομείου «Γεννηματάς». Τα ΝΠΔΔ δεν μπορούν μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κίρκος.

Send this to a friend