Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ευρώπη «βλέπει» η Ελλάδα για την ένταση με Τουρκία και περιμένει… τηλεφώνημα Μέρκελ για αποκλιμάκωση

ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του πνεύμονα: Ποιο είναι το προειδοποιητικό σημάδι που δεν θα πρέπει να αγνοήσετε

Τα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα συνήθως αναπτύσσονται καθώς η κατάσταση εξελίσσεται – δεν υπάρχει καμία ένδειξη στα αρχικά στάδια. Αλλά όταν γίνουν εμφανή, ένα από τα σημάδια μπορεί να βρεθεί στο φλέγμα σας. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα δείτε αμέσως τον γιατρό σας, αν συμβεί αυτό.

Δείτε επίσης

Το υπέροχο νησάκι με τα καταγάλανα νερά που απέχει μόλις μια ώρα από την Αθήνα (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Γεροβασίλη: Απίστευτη επιχείρηση παραπληροφόρησης για το σύστημα 112

Ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλεί συνήθως βήχα που δεν υποχωρεί, αίσθημα ότι δεν μπορείτε να πάρετε καλή ανάσα και απώλεια της όρεξης. Αλλά ένα σημάδι που απαιτεί άμεση προσοχή είναι το αίμα στο φλέγμα σας.

Αυτό συνήθως συμπίπτει με το βήχα, σύμφωνα με τον οργανισμό Cancer Research UK. Μπορεί να βήξετε και να δείτε ότι το φλέγμα σας έχει το χρώμα της σκουριάς, ή ότι τα πτύελά σας να έχουν κόκκινα στίγματα.

Είναι πιο ασυνήθιστο να βήξετε μεγαλύτερες ποσότητες αίματος. Ωστόσο, επισκεφτείτε το γιατρό σας αν αυτό συμβεί.

Καρκίνος του πνεύμονα: Άλλα σημάδια

Άλλες περιπτώσεις που θα πρέπει να δείτε τον γιατρό σας είναι αν νιώθετε σαν νακόβετε η ανάσα και να έχετε δυσκολία να αναπνεύσετε, ενώ κάνετε τα πράγματα που συνήθως δεν σας προκαλούσαν τέτοιο πρόβλημα.

Το να έχετε έναν βήχα που διαρκεί πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο, ή αν έχει επίσης αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου, καθώς και αν έχετε αίσθημα κούρασης όλη την ώρα, απώλεια όρεξης, ή αν έχετε χάσει βάρος «ανεξήγητα», αν έχετε πόνο στο στήθος ή στον ώμο σας, ή αν έχετε διαρκείς πνευμονικές λοιμώξεις, είναι επίσης καταστάσεις που απαιτούν την άμεση επίσκεψη στον γιατρό σας.

Τα λιγότερο συνηθισμένα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα περιλαμβάνουν αλλαγές στην εμφάνιση των δακτύλων σας, όπως το να γίνουν πιο καμπυλωτά, ή αν τα ακροδάχτυλα διογκωθούν, ή αν έχετε υψηλό πυρετό.

Η δυσκολία ή ο πόνος στην κατάποση, ο συριγμός, η τραχιά φωνή και ο επίμονος πόνος στο στήθος ή στους ώμους μπορεί επίσης να είναι ενδεικτικά σημάδια.

Καρκίνος του πνεύμονα: Ένα ασυνήθιστο σύμπτωμα

Ένα άλλο σύμπτωμα που οι άνθρωποι μπορεί να μην αναγνωρίζουν ότι ίσως συνοδεύει ο καρκίνος του πνεύμονα είναι το πρήξιμο του προσώπου. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα απόφραξης της άνω κοίλης φλέβας (superior vena cava). Είναι μια μεγάλη φλέβα στο στήθος που μεταφέρει αίμα από το άνω μισό του σώματος στην καρδιά.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η απόφραξη της άνω κοίλης φλέβας προκαλείται συνήθως από καρκίνο του πνεύμονα κοντά σε αυτήν τη φλέβα. Ο καρκίνος μπορεί να την συμπιέζει σε κάποιο σημείο, ή μπορεί να έχει εξαπλωθεί στους κοντινούς λεμφαδένες, προκαλώντας την διόγκωσή τους. Μπορεί επίσης να προκληθεί από ένα θρόμβο αίματος που εμποδίζει την φλέβα.

πηγή: iatropedia.gr

Κορονοϊός- Σύψας: «Τρέμουμε την επιστροφή των νέων από τις διακοπές- Να μην έρχονται σε επαφή με την οικογένειά τους για 7 μέρες»
Ανήσυχοι οι επιστήμονες: «Δείχνει σχεδόν βέβαιο: Ο νέος ιός ποτέ δεν θα φύγει- Θα μας «συντροφεύει» σε όλη μας»
Κορονοϊός- Σύψας: Είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα- Αρνητικές οι εξελίξεις που δεν προοιωνίζουν κανένα καλό μέλλον
Κορονοϊός – Πατούλης: Μας απειλεί περισσότερο από ποτέ και ειδικά την Αττική
Κορονοϊός – Μόσιαλος: Ελάχιστη η πιθανότητα διασποράς από τουρίστες χωρών που έχουν ελέγξει την πανδημία
Κορονοϊός- ΠΟΥ: Οδηγίες για τα air condition, εξαερισμό και ανεμιστήρες σε κλειστούς χώρους