Αθήνα

30 oC

σποραδικές νεφώσεις

Δεν είναι όλα τα τυριά για την κατάψυξη: Ποια μπορούν να μπουν και ποια δε θα έπρεπε να βάλουμε ποτέ

Σίγουρα η κατάψυξη μάς "έχει λύσει τα χέρια" για πολλούς και διαφόρους λόγους, ωστόσο, δε μπορούν όλες οι τροφές να μπουν εκεί. Κυριότερα παράδειγμα, τα τυριά.

Στον Independent δημοσιεύτηκε πρόσφατα λίστα με ποια τυριά μπορούν να μπουν στην κατάψυξη και ποια όχι.

Τα τυριά που μπορούν να καταψυχθούν λοιπόν, είναι:
* το τσένταρ
* το γκούντα
* τα ημίσκληρα τυριά από αγελαδινό γάλα
* το έμενταλ
* η παρμεζάνα
* η φέτα
* η μοτσαρέλα

Από την άλλη, τα τυριά που δεν θα πρέπει να καταψύχονται είναι:
* το μπρι
* το καμαμπέρ
* το στίλτον
* το τυρί κρέμα
* οι χαμηλές σε λιπαρά εκδοχές των τυριών

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καταψυχθούν τα τυριά;
Ο καλύτερος τρόπος για να βάλετε τα τυριά στην κατάψυξη είναι τριμμένα και κλεισμένα μέσα σε αεροστεγή σακουλάκια. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια και να τα τυλίξετε με μεμβράνη κουζίνας.

Ιδανικά, το τυρί δεν θα πρέπει να μένει στην κατάψυξη για περισσότερους από έξι μήνες, ενώ για να το αποψύξετε το αφήνετε στη συντήρηση του φούρνου.

Send this to a friend