Αθήνα

16 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λάκης Λαζόπουλος: Πρέπει να είσαι τελείως ηλίθιος για να μη φοβάσαι τον κορονοϊό

ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός: Ο καθηγητής του Χάρβαρντ Μαρκ Λίπσιτς μιλά για πιθανή πανδημία – «Μπορεί να νοσήσει το 40% με 70% του πληθυσμού της Γης»

O καθηγητής του Χάρβαρντ, Μαρκ Λίπσιτς μιλώντας για τον κοροναϊό τονίζει πως υπάρχει η περίπτωση παγκόσμιας πανδημίας που ενδέχεται να μολυνθεί από το 40- 70% του πληθυσμού.

Δείτε επίσης

Κική Δημουλά: Διασωληνωμένη στο «Υγεία» η σπουδαία ποιήτρια
Στα «μαχαίρια» Πολάκης-Βούτσης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα μεταξύ μας»

Ο αριθμός των θυμάτων από τον κοροναϊός έχει ξεπεράσει τους 1.500 και το σύνολο όσων έχουν μολυνθεί να φτάνει τους 66.000. Ο καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, Μαρκ Λίπσιτς, δήλωσε στην Wall Street Journal πως «είναι πιθανό να δούμε μια παγκόσμια πανδημία» του κορωνοϊού με έως και το 70% των ανθρώπων να μολυνθεί παγκοσμίως.

«Νομίζω ότι είναι πιθανό να υπάρξει παγκόσμια πανδημία» δήλωσε ο Λίπσιτς, προσθέτοντας πως «εάν συμβεί μια πανδημία, το 40% με 70% των ανθρώπων παγκοσμίως είναι πιθανόν να μολυνθούν το επόμενο έτος». Και συνέχισε λέγοντας: «Όσο για το ποσοστό αυτών που θα παρουσιάσουν συμπτώματα, δεν μπορώ να δώσω έναν καλό αριθμό».

Θέλοντας να διευκρινίσει κάποια παραπάνω πράγματα σχετικά με την άποψή του, ο καθηγητής επιδημιολογίας του Χάρβαρντ, τόνισε στον λογαριασμό του στο twitter πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως δεν γνωρίζουμε ποιο ποσοστό είναι συμπτωματικό. Επίσης, όπως λέει, έχουμε μόνο μια τυχαία εκτίμηση για το ποιο ποσοστό συμπτωματικών ατόμων θα παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές.

Κορονοϊός: Το σύμπτωμα του ιού που κανείς δεν ήξερε μέχρι σήμερα
Γήρανση του εγκεφάλου μέχρι και 10 χρόνια και πτώση του IQ μπορεί να προκαλέσει ο κορονοϊός σύμφωνα με έρευνα
Κορoνοϊός: Πόσο μειώνουν οι μάσκες τη διασπορά στους κλειστούς χώρους
Ο ρόλος του νερού στη ζωή και τον οργανισμό μας
Cancer Week Conference: Yστερεί σημαντικά η χώρα μας στην καταπολέμηση του καρκίνου
Στις 10 Νοεμβρίου ξεκινούν οι δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες για τις γυναίκες 49-50 ετών