Αθήνα

11 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Κραυγή» από την ΠΟΕΔΗΝ: Τουλάχιστον 50 άτομα σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ λόγω γρίπης

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει σημαντικές ελλείψεις σε κρεβάτια ΜΕΘ, με αφορμή τις ανάγκες που δημιουργούνται και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της γρίπης.

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει σημαντικές ελλείψεις σε κρεβάτια ΜΕΘ, με αφορμή τις ανάγκες που δημιουργούνται και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της γρίπης.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, το σοβαρότερο πρόβλημα είναι οι λίστες αναμονής για ΜΕΘ, ειδικά το Σαββατοκύριακο, όπου η λίστα αναμονής ήταν 50 ασθενείς, καθώς αντί να ανοίξουν κρεβάτια, κλείνουν λόγω μείωσης του προσωπικού.

«Πέραν των εξαγγελιών καμία παρέμβαση δεν έγινε μέχρι στιγμής στα δημόσια νοσοκομεία για την ασφαλέστερη αντιμετώπιση της γρίπης. Η ταλαιπωρία στα ΤΕΠ συνεχίζεται για τους ασθενείς και τα μεγάλα νοσοκομεία αναπτύσσουν ράντζα, όπως το Αττικόν», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι εκτιμήσεις του είναι δυσοίωνες: «Τα 224 κρεβάτια στα νοσοκομεία της Αττικής τα οποία εξυπηρετούν 6 εκατομμύρια πληθυσμό και για τα οποία υπάρχει η ανωτέρω λίστα δεν επαρκούν. Εάν τις επόμενες ημέρες υπάρξει έξαρση της γρίπης η λίστα θα μεγαλώσει κατά πολύ».

«Υπάρχουν 80 -100 κλίνες ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία εξοπλισμένες που δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού (το νούμερο δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς γιατί κλείνουν κρεβάτια με εσωτερικές αποφάσεις των νοσοκομείων χωρίς να ανακοινώνονται)», τονίζεται στην ανακοινωση.

H ΠΟΕΔΗΝ καλεί την ηγεσία του υπουργού Υγείας να προχωρήσει στην πρόσληψη 1.000 επικουρικών νοσηλευτών και γιατρών για να λειτουργήσουν άμεσα οι κλίνες ΜΕΘ.

Send this to a friend