• Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου
  • 18:09

Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μέγα λάθος! Γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε ποτέ το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας

Μπορεί να θεωρούμε ότι επειδή έχουμε βάλει το ψωμί που μας έμεινε σε σακούλα ή το έχουμε σκεπάσει σε μία πετσέτα, τότε θα επιβραδύνουμε την αλλοίωσή του, όμως συνήθως κάνουμε ένα λάθος: το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας.

Σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, οι μικροοργανισμοί που προκαλούν την αλλοίωση των τροφίμων αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου. Το ψωμί θα μουχλιάσει έτσι μετά από περίπου μια εβδομάδα εάν το αφήνεις στον πάγκο της κουζίνας. Επίσης δεν θα πρέπει να το αφήνεις και εκτεθειμένο στο φως και τον αέρα. Σπόρια μούχλας στον αέρα μπορεί να καταλήξουν στο ψωμί, αλλά λόγω των μακριών ριζών τους, μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι πρασινωπές κηλίδες πάνω στο ψωμί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταναλώνεις μουχλιασμένο ψωμί χωρίς καν να το ξέρεις!

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για την αποθήκευσή του;

Μια μελέτη δημοσιευμένη στο European Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι η διατήρηση του ψωμιού στην κατάψυξη μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης μούχλας. Δες ΕΔΩ ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αποθηκεύεις το ψωμί στον καταψύκτη.

Send this to a friend