Αθήνα

12 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κωνσταντίνος Τζούμας: «Είμαι πατέρας πέντε παρ’ ολίγον παιδιών, εκείνη την εποχή ήταν της μόδας οι εκτρώσεις»

ΥΓΕΙΑ

Μέλισσες ζούσαν μέσα στο μάτι γυναίκας και τρέφονταν με τα δάκρυά της

Σύμφωνα με το CTS News, μια 29χρονη από την Ταϊβάν επισκέφθηκε τον γιατρό μετά από έντονο πόνο στα μάτια και διαπιστώθηκε ότι ζούσαν 4 μέλισσες κάτω από τα βλέφαρά της, που τρέφονταν από τους δακρυϊκούς αγωγούς. Οι γιατροί περιέγραψαν το περιστατικό ως “το πρώτο στον κόσμο”.

Δείτε επίσης

Η αποκάλυψη του Αργύρη Αγγέλου 14 χρόνια μετά το “Παρά Πέντε”
Η λίστα με τα πιο βρώμικα αντικείμενα που αγγίζουμε καθημερινά

Παρά την τρομακτική διαπίστωση των γιατρών, η γυναίκα θα αναρρώσει πλήρως, λόγω του γεγονότος ότι οι μέλισσες δεν πρόλαβαν να “φάνε” αρκετά τα μάτια της. Οι Strait Times αναφέρουν ότι, αν δεν πήγαινε στο γιατρό, θα μπορούσε να προκληθεί περαιτέρω φλεγμονή του κερατοειδούς ή και πλήρης τύφλωση.

Η γυναίκα δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι άρχισε να νιώθει δυσφορία, όταν καθάριζε τον τάφο συγγενή της. Χωρίς να το ξέρει, οι μέλισσες μπήκαν στα μάτια της και έκτοτε ζούσαν μέσα τους.
Στην αρχή δεν κατάλαβε ότι μπήκαν μέλισσες και νόμιζε ότι μπήκε βρωμιά μέσα στο μάτι της. Προσπάθησε να τα ξεπλύνει με νερό, αλλά δεν ανακουφίστηκε. Από εκείνη την ημέρα, άρχισαν να την πονάνε τα μάτια της, να δακρύζουν και αποφάσισε να ζητήσει ιατρική συμβουλή.

Στη συνέχεια οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Fooyin της Ταϊβάν ανακάλυψαν πως η γυναίκα είχε 4 μέλισσες κάτω από τα βλέφαρά της και τρέφονταν από τους δακρυγόνους αγωγούς. Ο καθηγητής Χουνγκ Τσι-τινγκ είπε πως αφαίρεσε μία μία τις μέλισσες από το μάτι και ήταν ακόμη ζωντανές.

“Είδα κάτι που έμοιαζε με τα πόδια εντόμων, γι’ αυτό και τα έβγαλα αργά αργά κάτω από το μικροσκόπιο και ένα ένα χωρίς να καταστρέψω το σώμα τους”, ανέφερε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Αν και οι συγκεκριμένες μέλισσες, που συχνά βρίσκονται σε τάφους, δεν επιτίθενται σε ανθρώπους, ο Δρ Χουνγκ είπε ότι τις προσελκύει η ανθρώπινη εφίδρωση.

Το Terminix αναφέρει για τις συγκεκριμένες μέλισσες ότι είναι απίστευτα μικρές, γεγονός που δυσκολεύει τους ανθρώπους να τις παρατηρήσουν, όταν περνούν από δίπλα τους.

Ο COVID-19 απειλεί την ανδρική γονιμότητα!
Κι όμως τα Χριστούγεννα κάνουν καλό στην ψυχική υγεία!
Lockdown: Γιατί τρώμε περισσότερο όταν βαριόμαστε – Πώς αντιμετωπίζουμε το… τσιμπολόγημα
O Άλμπερτ Μπουρλά εξηγεί γιατί είναι ασφαλές το εμβόλιο της Pfizer
Κορονοϊός – Astrazeneca: Στον «αέρα» το εμβόλιο της Οξφόρδης;
ΕΕΜΑΑ: 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS