Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λιγνάδης: «Χρησιμοποιούσε βωμολοχίες μπροστά σε πάρα πολλά παιδιά – Eίχε ειπωθεί ένα “αστείο” πως… εγώ είμαι μεγάλος για εκείνον» (vid)»

ΥΓΕΙΑ

Όλο και πιο κοντά στο τέλος του AIDS – Θεραπεία εμποδίζει τη μετάδοσή του

Το τέλος του ιού AIDS φαίνεται να είναι όλο και πιο κοντά από ποτέ...

Στο πλαίσιο της έρευνας, επί οκτώ χρόνια εξετάζονταν 1.000 ομοφυλόφιλα ζευγάρια που διατηρούσαν ερωτικές επαφές χωρίς προφύλαξη. Ο ένας σύντροφος ήταν φορέας και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για την καταπολέμηση του ιού και δεν βρέθηκε ούτε μία περίπτωση μετάδοσης του.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, η αντιρετροϊκή αγωγή που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του ιού σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα, σημαίνει επίσης ότι δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω ερωτικές επαφής.

«Τα ευρήματα μας αποδεικνύουν ότι η χρήση αντιρετροϊκής αγωγής εξαλείφει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών», δήλωσε η Αλισον Ρότζερς, καθηγήτρια στο University College of London, που συμμετείχε στην έρευνα.

[inline_article order=”1″]

Σε παλαιότερα έρευνα, που εξέταζε τη μετάδοση του ιού μεταξύ ετεροφυλόφιλων ζευγαριών κάτω από τις ίδιες συνθήκες είχε βρεθεί ότι ο κίνδυνος μετάδοσης ήταν και πάλι μηδενικός.

Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι η μάχη κατά του ιού, που από το 1980 μέχρι και σήμερα, ευθύνεται για τον θάνατο 35 εκατ. ανθρώπων, βρίσκεται σε επισφαλές σημείο. Κάθε χρόνο, ο αριθμός των θυμάτων μειώνεται και οι ασθενείς που λαμβάνουν αντιρετροϊκή αγωγή αυξάνεται. Δυστυχώς, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει υψηλός, καθώς 1,8 εκατ. άνθρωποι προσβάλλονται από τον ιό κάθε χρόνο.

Κορονοϊός – BioNTech: Υπό έλεγχο η πανδημία έως το τέλος του καλοκαιριού
Ωνάσειο: Πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του 5χρονου που πάσχει από σπάνιο πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο
28 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων: «Οι Σπάνιοι Ασθενείς είμαστε Πολλοί, είμαστε Δυνατοί, είμαστε Υπερήφανοι»
Μόσιαλος: «Έξι εμβόλια προστατεύουν 100% από τη νοσηλεία ή από το θάνατο από κορονοϊό»
Αντιπηκτικά vs κορονοϊός: Σημειώσατε 1
Κορονοϊός: 226 νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στην Ελλάδα