
ΥΓΕΙΑ
Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, την άρση των μέτρων, αλλά και τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.
«Η εικόνα είναι αισιόδοξη, οι σκληροί δείκτες έχουν κατέβει και για αυτό έχουμε επιστροφή στην κανονικότητα και βγαίνουν σταδιακά οι μάσκες. Πρέπει να προσέχουν οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.
Η τέταρτη δόση του εμβολίου αφορά κυρίως σε άτομα άνω των 80 ετών, ή τα άτομα άνω των 65 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, και περιμένουμε τα επόμενα δεδομένα προς το Σεπτέμβρη, όταν θα μπούμε ξανά σε εσωτερικούς χώρους», ανέφερε η κ. Ψαλτοπούλου για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.
Σχολιάζοντας την άρση των μέτρων και αν αυτή ήρθε τη σωστή στιγμή, η ίδια εξήγησε ότι «Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε την άρση των μέτρων.
Μπαίνουμε και στην έννοια της ατομικής ευθύνης, καθώς εμείς γνωρίζουμε το ιστορικό μας και πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε καλύτερα».
Ωστόσο, η κ. Ψαλτοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό, τονίζοντας, ωστόσο, ότι μπορούμε να είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι.
«Στην Αμερική έχουν φτάσει το 1 εκατ. θανάτους από κορωνοϊό, σίγουρα δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό, αλλά πλέον έχουμε τον εμβολιασμό, τις μάσκες, τα τεστ, τα χάπια, έχει προχωρήσει η επιστήμη, και μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε και ότι θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα όπως περίπου και πριν τον ιό», είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας, τέλος, για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, που έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, η κ. Ψαλτοπούλου σημείωσε ότι
«Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, έχουμε δημοσίευμα από διάσημους επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους που αναφέρουν ότι μια πιθανή υπόθεση είναι να προκαλεί την ηπατίτιδα ο αδενοϊός σε παιδιά που έχουν προηγουμένως νοσήσει από SARS – Cov 2.
Έχουμε περίπου 450 περιστατικά διεθνώς και έντεκα θανάτους. Οι ερευνητές παγκοσμίως προσπαθούν να σιγουρέψουν αυτή την υπόθεση ώστε να υπάρχει και αντίστοιχη θεραπεία στα παιδιά».
Πηγή: megatv
Ροή Ειδήσεων
22/05/2022 | 20:46
Κάτω Πατήσια: Απαντήσεις στο κινητό του 14χρονου ψάχνουν οι Αρχές – Στο μικροσκόπιο τα βίντεο

22/05/2022 | 19:31
Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αντίδραση της όταν έμαθε ότι βρέθηκε το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας
22/05/2022 | 19:04
Ευλογιά των Πιθήκων – Ψαλτοπούλου: Σκέψεις να ξαναγίνει υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους

22/05/2022 | 18:46
Γιώργος Θεοφάνους: Αποκάλυψε την άγνωστη ιστορία πίσω από τη συνεργασία με την Χαρούλα Αλεξίου

20/05/2022 | 08:02
Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η μητέρα του 43χρονου πέθανε στην καρέκλα νοσοκομείου – «Το έφαγαν το παιδί μου!»

20/05/2022 | 14:56
«Βόμβα» από Μαυρίκιο Μαυρικίου: Έκανε άνω κάτω το Asia Express και αποχώρησε με την Ιλάειρα Ζήση
20/05/2022 | 17:43
Πάτρα-Ρούλα Πισπιρίγκου: Όλη η αλήθεια για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο ψυγείο του νοσοκομείου
20/05/2022 | 12:10
Αλέξης Κούγιας: «Δεν δέχομαι να λέει το παιδί… η μαμά μου ο Μήτσος και ο μπαμπάς μου ο Γιώργος»

20/05/2022 | 14:04
«Παλιοπ@@@ θα σε σκοτώσω»: Καταγγελία-σοκ από φοιτητή για bullying από τους γονείς του επειδή είναι γκέι
20/05/2022 | 07:38
«Έλιωσε» ο Στάθης Σχίζας με την Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: «Σ’ αγαπώ πολύ γυναίκα της ζωής μου»
20/05/2022 | 13:30
Η παρακαταθήκη της Φώφης που «δεν έκανε ποτέ πίσω» και ο συγκλονιστικός (απο)χαιρετισμός της στο ΠΑΣΟΚ

20/05/2022 | 10:46
ΠΑΣΟΚ: Γνωστοί δημοσιογράφοι θυμούνται τις κορυφαίες στιγμές των συνεδρίων- Τα απρόοπτα, οι εντάσεις και άγνωστο παρασκήνιο
21/05/2022 | 11:46