Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νερά: Μαρτυρία «φωτιά» – «Δύο Ρομά έκαναν κατάθεση 15.000 ευρώ…»

ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια πρωτιά για τον ορθοπεδικό γιατρό Βαγγέλη Γάκη

Οι πρώτες επεμβάσεις στον κόσμο με τις εξελιγμένες εφαρμογές ρομποτικού συστήματος με εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη, θα υλοποιηθούν από τον διακεκριμένο ορθοπεδικό γιατρό.

Ειδικότερα, τον συγκεκριμένο εξέχοντα επιστήμονα επέλεξε η γνωστή ελβετική εταιρεία Naviswiss, η οποία συνδέεται μόνο με εφαρμογές του μέλλοντος.

Το σύστημα πλοήγησης ισχίου Naviswiss προσθέτει τον 3D προ-εγχειριτικό σχεδιασμό βάσει ε στο φορητό σύστημα πλοήγησης για την ολική αντικατάσταση ισχίου.

Εκτός από την πλοήγηση ισχίου βασισμένη σε ανατομικά στοιχεία, η Naviswiss εισάγει πλοήγηση με βάση την αξονική τομογραφία. Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει το «Naviplan», ένα εργαλείο προεγχειρητικού σχεδιασμού που αναλύει αυτόματα τα δεδομένα DICOM της αξονικής τομογραφίας και προτείνει την αρχική διαμόρφωση του εμφυτεύματος. Μετά την επανεξέταση και τη λεπτομερή ρύθμιση το προεγχειρητικό σχέδιο μπορεί να μεταφερθεί στο σύστημα πλοήγησης και να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για να εκτελεστεί όπως έχει προγραμματιστεί.
«Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση ενός σε αυτόματου προεγχειρητικού σχεδιασμού με το εξαιρετικά εύχρηστο σύστημα πλοήγησης σηματοδοτεί ένα ορόσημο στον έλεγχο ποιότητας για την ορθοπεδική» λέει ο διευθύνων σύμβουλος Jan Stifter, ο οποίος ηγείται της Naviswiss από την είσοδό της στην αγορά πριν από 3 χρόνια.
«Έχουμε αποδείξει την ακρίβεια και την αξιοπιστία της πλοήγησης στο ισχίο με βάση τα ανατομικά στοιχεία σε περισσότερες από 1.500 επεμβάσεις από το 2018. Με την προσθήκη της χειρουργικής με βάση την 3D εικόνα εισερχόμαστε τώρα σε μια εντελώς νέα κατηγορία που μας φέρνει στο ίδιο επίπεδο με τα ρομποτικά συστήματα».
Οι ορθοπεδικοί χειρουργοί μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα μεταξύ της απλής πλοήγησης με βάση το ορόσημο για τα απλά περιστατικά τους ή της πιο εξελιγμένης ροής εργασίας σχεδιασμού και πλοήγησης με βάση την αξονική τομογραφία για τις πιο δύσκολες και πολύπλοκες ανατομίες.

Το βιογραφικό του Βαγγέλη Γάκη

Ο ορθοπεδικός Ευάγγελος Γάκης παρέχει καινοτόμες, πρακτικές λύσεις για την εξάλειψη του πόνου στο ισχίο και στο γόνατο. Είναι Ορθοπεδικός Χειρουργός που ειδικεύεται στη χειρουργική θεραπεία των παθήσεων του ισχίου και του γόνατος σε ενήλικες και εφήβους.

Διατελεί Διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής «Ιατρικό Ψυχικού» | Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Η κλινική συνδυάζει πολυετή εμπειρία και νέες τεχνολογίες.

Τσιόδρας – Κορονοϊός: «Το επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσουν οι μεταλλάξεις»
Κορονοϊός: Πού γίνονται σήμερα δωρεάν τεστ από τον ΕΟΔΥ
Οι δύο προϋποθέσεις που θέτουν ειδικοί για να πετάξουμε τις μάσκες
Κορονοϊός: Λοιμωξιολόγος προειδοποιεί για ενδεχόμενο 4ο κύμα το φθινόπωρο
Μπουρλά: Τρίτη δόση του εμβολίου μετά τους 8-12 μήνες
ΕΟΦ: Προσοχή σε αυτά τα 3 συμπληρώματα διατροφής – Προωθούνται ως «άμυνα» στον κορονοϊό