Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Παγκόσμιος τρόμος: Τέταρτος θάνατος από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα - Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον νέο κοροναϊός σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της Κίνας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους τέσσερις.

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον νέο κοροναϊός σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της Κίνας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους τέσσερις.

Το τέταρτο θύμα είναι ένας 89χρονος, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα τη 13η Ιανουαρίου και εισήχθη σε νοσοκομείο πέντε ημέρες αργότερα με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή τη 19η Ιανουαρίου (σ.σ. την Κυριακή) άφησε την τελευταία του πνοή.

Τονίζεται ότι σύμφωνα με την Επιτροπή διευκρίνισε ότι ο ασθενής είχε βεβαρημένο ιστορικό, σοβαρές υποκείμενες παθήσεις, ιδίως υπέρταση, διαβήτη και στεφανιαία νόσο.

Η Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Βουχάν γνωστοποίησε ότι 15 στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών διαγνώστηκε ότι έχουν πνευμονία και υπάρχει άλλο ένα πιθανό κρούσμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγή, ένα από τα στελέχη του υγειονομικού προσωπικού που πιστεύεται ότι μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η επιδημία, που άρχισε στη Βουχάν, εξαπλώθηκε σε άλλες κινεζικές μεγαλουπόλεις, ιδίως στην πρωτεύουσα Πεκίνο και στη Σαγκάη, ενώ τέσσερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί εκτός συνόρων, στη Νότια Κορέα (1), στην Ταϊλάνδη (2) και στην Ιαπωνία (1).

Οι αρχές είχαν επαληθεύσει συνολικά 217 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Κίνα ως τις 06:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδας), μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση. Εξ αυτών τα 198 έχουν εντοπιστεί στη Βουχάν. Από τα κρούσματα, 169 άνθρωποι νοσηλεύονται και εννέα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο κοροναϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Send this to a friend