Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παντρεύτηκε ο Κώστας Σλούκας την εντυπωσιακή σύντροφό του (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Γυμνό από προσωπικό το Κέντρο Υγείας της Κω – Δεν υπάρχει ούτε καρδιολόγος

Τριτοκοσμικές καταστάσεις καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας της Κω. 

Όπως αναφέρει, το κέντρο Υγείας λειτουργεί χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό και δεν υπάρχει ούτε καρδιολόγος για τον λόγο αυτό τα περιστατικά εξυπηρετούνται μόνο από ιδιώτη, εάν αυτός είναι διαθέσιμος.

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει υγειονομικά ακάλυπτο το νησί της Κω: “Άλλο ένα Νοσοκομείο-Φάντασμα σε νησί, το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας Κω με 35.000 μόνιμους κατοίκους, με μεγάλη επισκεψιμότητα το καλοκαίρι και ταυτόχρονα με κάλυψη μεγάλου αριθμού προσφύγων. Είναι γυμνό από προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές. Το Νοσοκομείο δεν έχει καρδιολόγο ιατρό. Τα περιστατικά αντιμετωπίζονται από ιδιώτη καρδιολόγο, όταν και εάν είναι τυχεροί οι ασθενείς να βρίσκεται για λίγη ώρα στο Νοσοκομείο. Έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά κινδυνεύουν. Υπηρετεί μόνο ένας παιδίατρος, ο οποίος δεν μπορεί να καλύπτει το Νοσοκομείο”.

Και ο κατάλογος των ελλείψεων συνεχίζεται:

Στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου τα βρέφη εξετάζονται από ιδιώτες παιδιάτρους. Όσες μητέρες έχουν λεφτά να πληρώσουν!
Ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς ακόμη και οι νοσηλευόμενοι να απευθύνονται ή να μεταφέρονται σε ιδιωτικά κέντρα και να πληρώνουν από την τσέπη τους.
Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι παλιός αλλά κι ελλιπής.
Η υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου έχει πολλά προβλήματα. Δεν υπάρχουν κονδύλια από τον προϋπολογισμό για ανακαίνιση του κτιρίου και των κλινικών.
Το μικροβιολογικό εργαστήριο δεν καλύπτει όλες τις μικροβιολογικές εξετάσεις (λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων) με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πληρώνουν σε ιδιωτικά μικροβιολογικά.

Στη συνέχεια η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι το επρόκειτο για ένα καινούργιο τεράστιο κτήριο που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό. Είναι εξοπλισμένο με ακτινολογικό, μικροβιολογικό εργαστήριο και ιατρεία. Ομως, είναι ένα Κέντρο Υγείας – Φάντασμα, καθώς λειτουργεί με έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή. “Ούτε ως Περιφερειακό Ιατρείο. Το αναδείξαμε το ζήτημα μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων χωρίς να ιδρώσει το αφτί της κυβέρνησης. Η λειτουργία του είναι άκρως απαραίτητη. Στο νησί της Κω υποβαθμίζονται οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, ανθεί ο ιδιωτικός τομέας και κινδυνεύουν οι ασθενείς”,

17 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Νεφρού – «Πρέπει να μιλήσουμε για το πως αισθανόμαστε»
Κορονοϊός: Πόσο πιθανό είναι να διέφυγε από εργαστήριο; Τι γνωρίζουν και τι όχι οι επιστήμονες
Κορονοϊός: Τα σημεία που γίνονται δωρεάν τεστ
Τα απίστευτα οφέλη του καλοκαιρινού φρούτου που ωφελεί την καρδιά και βελτιώνει τον ύπνο
Έρευνα: Το ιικό φορτίο των παιδιών με Covid-19 είναι παρόμοιο με εκείνο των ενηλίκων
Εμβόλιο Astrazeneca: Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν – Η ανακοίνωση του ΕΜΑ