Αθήνα

19 oC

σποραδικές νεφώσεις

ΠΟΕΔΗΝ: Συγγενείς μεταφέρουν μόνοι τους ασθενείς λόγω της έλλειψης τραυματιοφορέων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η έλλειψη τραυματιοφορέων στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα και επιβεβαιώνεται από φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ.

Η έλλειψη τραυματιοφορέων στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα και επιβεβαιώνεται από φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ.

Πολύωρες αναμονές των ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικά και τριτοκοσμικές εικόνες με τους ασθενείς να διακομίζονται υποβασταζόμενοι ή σε φορεία και καρότσια που μεταφέρουν οι συνοδοί τους βιώνουν οι πολίτες, εξαιτίας της έλλειψης τραυματιοφορέων.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντί για 5.000 τραυματιοφορείς που θα έπρεπε να υπηρετούν στο δημόσιο σύστημα υγείας για να υπάρχει επάρκεια, υπηρετούν μόλις 2.200. Από αυτούς αφαιρούνται 536, οι οποίοι μετατάχθηκαν προεκλογικά ως σχολικοί φύλακες στους ΟΤΑ και ακόμη 180 που αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 674 τραυματιοφορείς σε όλο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

«Ο εμπαιγμός της προηγούμενης κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δίκαιων αιτημάτων των τραυματιοφορέων που θέταμε ήταν απίστευτος. Οι ελλείψεις τραυματιοφορέων συμβάλλουν κατά πολύ στις πολύωρες αναμονές των ασθενών στα ΤΕΠ, στις τριτοκοσμικές εικόνες που βιώνουν οι ασθενείς έκτακτα περιστατικά οι οποίοι διακομίζονται υποβασταζόμενοι ή σε φορεία, καρότσια που μεταφέρουν οι συνοδοί, ή οι νοσηλευτές. Οι κενές Οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%. Δεν φτάνει που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε προσλήψεις, για λόγους ψηφοθηρικούς μετέταξε 526 τραυματιοφορείς ως Σχολικούς φύλακες στους Δήμους (ν.4604/2019, άρθρο87). Τα Νοσοκομεία έχουν έναν ή δύο τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετούν νοσηλευόμενους ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά στα ΤΕΠ», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή iatropedia

Send this to a friend