• Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου
  • 18:28

Αθήνα

9 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ποιο είναι τελικά το ιδανικό μέγεθος στήθους;

Σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Charles στην Πράγα, τα κριτήρια των αντρών για το ιδανικό στήθος επηρεάζονται σημαντικά από τη γονιμότητα. Τα αποτελέσματα της έρευνας, έδειξαν ότι οι άντρες προτιμούν τα πιο καλλίγραμμα, μικρά στήθη σε σχέση με τα μεγάλα τα οποία είναι πιο επιρρεπή στο να πέσουν με την πάροδο των ετών.

Ένα σύνολο 267 ανδρών από διαφορετικές χώρες συμπεριλαμβανομένων των Βραζιλία, Καμερούν, Τσεχία και Ναμίμπια, ρωτήθηκε για τις προτιμήσεις του στο γυναικείο στήθος. Τους έδειξαν δύο σετ εικόνων με διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και υφές γυναικείων μαστών. Οι επιλογές τους ποικίλλουν, με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να προτιμά τα μεσαίου μεγέθους και μετά τα μεγάλα στήθη, ενώ στην τρίτη θέση είναι τα μικρά.

Αναφορικά με το αν είναι... σφιχτό, όλοι οι άντρες δήλωσαν πως αυτό είναι για εκείνους ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό.

"Παρόλ' αυτά ένα σημαντικό μέρος των συμμετεχόντων επέλεξε είτε μεγάλο είτε μικρό στήθος ως το πιο αγαπημένο τους, πράγμα που δείχνει σημαντικές ατομικές διαφορές στα αντρικά γούστα σε ό,τι αφορά στο μέγεθος των μαστών μιας γυναίκας", τονίζουν οι ερευνητές.