Αθήνα

28 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

(ΒΙΝΤΕΟ) Ατύχημα σοκ στον ποδηλατικό γύρο της Πολωνίας – Σε κώμα 23χρονος ποδηλάτης

ΥΓΕΙΑ

Νέο… επίτευγμα Πολάκη στην Υγεία! Έκοψαν αποζημίωση εξέτασης για καρκίνο του μαστού

Στις αρχές Ιουλίου, μετά από απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, κόπηκε η αποζημίωση της εξέτασης "Oncotype DX” για ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

Στις αρχές Ιουλίου, μετά από απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, κόπηκε η αποζημίωση της εξέτασης “Oncotype DX” για ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

Είχε προηγηθεί απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση υπουργικής απόφασης του 2013, με την οποία μεν αποζημιωνόταν η εν λόγω εξέταση, αλλά όχι για γυναίκες άνω των 65 ετών.

Όπως αναφέρει η Β. Κουρλιμπίνηγια το Capital.gr, στην πράξη η απόφαση του ΣτΕ υποχρέωνε τον υπουργείο Υγείας να εκδώσει νέα απόφαση, χωρίς να υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας για τις ασθενείς. Όμως, όπως καταγγέλλει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, αντί ο Π. Πολάκης να εκδώσει νέα απόφαση, διευρύνοντας το όριο ηλικίας και προσφέροντας την εξέταση δωρεάν σε όλες τις γυναίκες, έκανε ακριβώς το αντίθετο και κατάργησε την παλαιότερη απόφαση, με αποτέλεσμα η εξέταση να μην καλύπτεται καθόλου.

Το κόστος της εξέτασης ανέρχεται περίπου στα 3.800 ευρώ. Μέχρι τώρα κάλυπταν τη δαπάνη οι ασθενείς και στη συνέχεια είχαν επιστροφή 80% του ποσού από τον ΕΟΠΥΥ. Σήμερα, εφόσον επί ένα μήνα η εξέταση δεν καλύπτεται, οι ασθενείς πρέπει να πληρώσουν όλο το ποσό από την τσέπη τους.

Η εξέταση είναι μία ανάλυση για τον καρκίνο του μαστού που μετράει τη δραστικότητα 21 γονιδίων στο δείγμα όγκου μιας γυναίκας, ώστε να παρέχει μία εξατομικευμένη εκτίμηση της πιθανότητας να επανέλθει ο καρκίνος σε γυναίκες με πρώιμο καρκίνο του μαστού

Τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σ. Μπερσίμη, ζητώντας να γίνουν άμεσα προσπάθειες για αποκατάσταση του προβλήματος και να υπάρξουν βελτιώσεις, ώστε να καλυφθούν και τα κενά της προηγούμενης υπουργικής απόφασης. Ο κ. Μπερσίμης, όπως αναφέρει η ΕΛΛΟΚ, υποσχέθηκε ότι μελετήσει το θέμα άμεσα και θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση, ώστε να αποκατασταθεί η κατάσταση το ταχύτερο δυνατό και με τους καλύτερους όρους για τις ασθενείς.

«Ασληπιός»: Νέο ελπιδοφόρο φάρμακο κατά της πολλαπλής σκλήρυνσης
Ο ΕΦΕΤ αποσύρει επικίνδυνα αλλαντικά – Μην τα καταναλώσετε
ΠΟΥ: Η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει γρηγορότερα αν το εμβόλιο για τον κορονοϊό θεωρηθεί δημόσιο αγαθό
ΕΟΦ: Απαγορεύεται η διακίνηση και διάθεση γνωστού αντισηπτικού!
Γώγος για κορονοϊό: Η χώρα βρίσκεται σε μια ισχυρή έξαρση της πανδημίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Κατσαρίδες: Ζουν και αναπαράγονται στο σπίτι σας χωρίς να το γνωρίζετε – Τι να κάνετε