Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Εύη Δρούτσα: Δεν «μάσησε λόγια» για Τριαντάφυλλο, Θεοδωρίδου, Γαρμπή, Θεοφάνους, Φουρέιρα, Πλούταρχο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΥΓΕΙΑ

«Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Απριλίου 2015 η πέμπτη ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη. Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Δήμος Καλλιθέας, οι φορείς του προγράμματος (η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) και η Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ»), το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας Καλλιθέας. […]

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Απριλίου 2015 η πέμπτη ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη.

Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Δήμος Καλλιθέας, οι φορείς του προγράμματος (η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) και η Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ»), το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας Καλλιθέας.

Κατά την έναρξη απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Άννα Γιαννάκου – Πάσχου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Καλλιθέας κ. Πέτρος Χατζηιωννίδης και εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Σησώης Σκάρκος.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής και επιστημονικά υπεύθυνος του έργου Στέλιος Στυλιανίδης, ο οποίος μίλησε για τις ανάγκες που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα ψυχικής υγείας και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η ενδυνάμωση των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και η προώθηση της έννοιας της αυτοβοήθειας. Η Δρ. Ιωάννα Κουστένη, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια μίλησε για την κατάθλιψη, παρουσιάζοντας τα σημεία που μας βοηθούν να αναγνωρίσουμε πότε κάποιος πάσχει από κατάθλιψη, τη συχνότητα της, τους διάφορους τρόπους αντιμετώπισης και για τις ομάδες ψυχοεκπαίδευσης που θα οργανωθούν στο πλαίσιο του προγράμματος. Τέλος, ο κ. Δ. Κανελλόπουλος, συντονιστής Ομάδων Αυτοβοήθειας, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ» μίλησε για την προσωπική του διαδρομή, τον τρόπο που αντιμετώπισε την κατάθλιψη και έδωσε λεπτομέρειες για το πως βοηθούν οι ομάδες αυτοβοήθειας για την κατάθλιψη.

Ακολούθησε μία μεγάλη συζήτηση στην οποία πολίτες και εκπρόσωποι φορέων αντάλλαξαν εμπειρίες σχετικά με τις δυσκολίες αλλά και τα οφέλη που υπάρχουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των ψυχικών διαταραχών. Όλοι συμφώνησαν ότι η ευκαιρία που προσφέρουν οι ομάδες σε κάποιον να νιώθει ότι ανήκει κάπου και μπορεί όχι μόνο να βοηθηθεί στο πρόβλημα του αλλά και να βοηθήσει είναι μοναδική και ότι πρέπει να θεωρήσουμε την ψυχική υγεία υπόθεση όλων μας.

Self test: Οδηγίες για το πώς να το κάνετε – Αναλυτικά η διαδικασία (ΒΙΝΤΕΟ)
Κορονοϊός: Αυτές είναι οι βιταμίνες που μπορούν να μειώσουν σε έναν βαθμό τον κίνδυνο λοίμωξης
Κορονοϊός: Πόσο διαρκεί η προστασία από τα εμβόλια
Η ανοσία της αγέλης δεν αφορά μόνο τη Δύση
Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία: Δυνατή η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής σε κρούσματα κορονοϊού
Μaskne: Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για την «ακμή της μάσκας»