Αθήνα

15 oC

βροχοπτώσεις μεγάλης έντασης

Πόσες φορές κάνετε σεξ ανάλογα με την ηλικία σας; Τι καθορίζει τη συχνότητα των επαφών στο ζευγάρι

Ο τρόπος ζωής, η υγεία του καθενός, η σεξουαλική συμπεριφορά και η ηλικία είναι παράγοντας που επηρεάζουν τη συχνότητα του σεξ.

Ο τρόπος ζωής, η υγεία του καθενός, η σεξουαλική συμπεριφορά και η ηλικία είναι παράγοντας που επηρεάζουν τη συχνότητα του σεξ.

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτο Kinsey, η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στη μέση συχνότητα σεξουαλικών συνευρέσεων. Αυτή κυμαίνεται από μία φορά την εβδομάδα έως μία φορά το μήνα.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, oι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα άτομα μεταξύ 18 και 29 ετών κάνουν το περισσότερο σεξ, με μέσο όρο 112 φορές τον χρόνο, ή περίπου δύο φορές την εβδομάδα.

Τα άτομα ηλικίας 30-39 ετών το κάνουν 86 φορές το χρόνο, που ισοδυναμεί με 1,6 φορές την εβδομάδα.
Εκείνοι που είναι 40-49 ετών καταφέρνουν να κάνουν σεξ μόνο 69 φορές το χρόνο.

Όπως φαίνεται στην έρευνα η πτώση στην συχνότητα σεξουαλικών συνευρέσεων συμπίπτει με την αύξηση της ηλικίας. Οι οικογενειακές υποχρεώσεις, οι καθημερινές πιέσεις και οι ασθένειες γίνονται επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο το σώμα και τον νου. Μια μελέτη διαπίστωσε, ότι οι φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν καθώς γερνάμε, επηρεάζουν την συνολική ερωτική εμπειρία.

«Επί της ουσίας, αυτό που προέκυψε από αυτές τις μελέτες είναι ότι, καθώς μεγαλώνουμε, οι πιθανότητες μας να αναπτύξουμε χρόνιες παθήσεις υγείας αυξάνεται. Αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει αρνητικά τη συχνότητα και την ποιότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας», γράφει ο δρ Justin Lehmiller του Ινστιτούτου Kinsey.

Ο γάμος παίζει βασικό ρόλο

Το 34% των παντρεμένων ζευγαριών το κάνουν 2-3 τρεις φορές την εβδομάδα.
Το 45% κάνουν σεξ μερικές φορές το μήνα.
Και το 13% το κάνουν μόνο μερικές φορές το χρόνο.
Οπότε, τι συμπέρασμα πρέπει να βγάλετε για το πόσο συχνά κάνετε σεξ τώρα, στην ηλικία που είστε;

Send this to a friend