Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γιώργος Καραϊβάζ: Το συγκινητικό αντίο της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη (vid)

ΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: Όχι στην υδροξυχλωροκίνη για την πρόληψη της λοίμωξης από κορονοϊό

Κατά της χρήσης της υδροξυχλωροκίνης για την πρόληψη της λοίμωξης COVID-19, σε άτομα που δεν έχουν νοσήσει, τάχθηκε σήμερα ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, «το αντιφλεγμονώδες φάρμακο δεν αποτελεί πλέον ερευνητική προτεραιότητα και οι σχετικοί πόροι πρέπει να επικεντρωθούν σε άλλα πιο υποσχόμενα φάρμακα για την πρόληψη της λοίμωξης COVID-19».

Η σύσταση της Επιτροπής βασίζεται σε στοιχεία από έξι τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 6.000 συμμετέχοντες με ή χωρίς γνωστή επαφή με κρούσμα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η υδροξυχλωροκίνη δεν είχε κανένα σημαντικό όφελος στην πρόληψη της νοσηρότητας και της θνητότητας και στη μείωση της πιθανότητας εισαγωγής στο νοσοκομείο και ενδέχεται μάλιστα να αυξάνει τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών.

«Όσο γίνονται διαθέσιμα περισσότερα στοιχεία ερευνών, μπορεί και άλλα προληπτικά φάρμακα για τη λοίμωξη COVID-19 να προστεθούν στην ίδια κατευθυντήρια γραμμή», καταλήγει η ανακοίνωση του οργανισμού.

Πάρκινσον: Άλματα στη θεραπεία, πρόοδος στην ποιότητα ζωής
Johnson & Johnson: Από τις 19 Απριλίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί – Για ποιες ομάδες και πότε ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού
Χάπι κατά του κορονοϊού: Το ΕΚΠΑ για το σκεύασμα της Pfizer – Σε ποιους θα χορηγείται
Συρίγος: Δώσαμε προτεραιότητα στον κορονοϊό και ο καρκίνος «καλπάζει»
Self test: Έντεκα ερωτήσεις (και απαντήσεις) για τη χρήση τους και όχι μόνο
Παγκόσμια πρωτιά για τον ορθοπεδικό γιατρό Βαγγέλη Γάκη