Προσοχή: Αυξάνονται τα κρούσματα της εποχικής γρίπης

Μπαίνουμε σε φάση έξαρσης της γρίπης λόγω της εποχής, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μάλιστα η δραστηριότητα της γρίπης είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Την προτελευταία εβδομάδα του 2016 οι 35 στις 1.000 επισκέψεις σε γιατρό αφορούσαν ασθενείς με συμπτώματα γρίπης όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2015 ήταν 20 στις 1.000 επισκέψεις, βάσει των στοιχείων από το σύστημα Sentinel του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μέχρι και την Τρίτη, δέκα ασθενείς είχαν χρειαστεί νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας λόγω σοβαρών επιπλοκών.

Πέρυσι η κορύφωση του κύματος γρίπης καταγράφηκε την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων και επιστημονικό συνεργάτη του ΚΕΕΛΠΝΟ Σωτήρη Τσιόδρα από τα μέχρι τώρα δεδομένα επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι κατα τη φετινή περίοδο θα επικρατήσει ο υπότυπος Α (Η3Ν2) που συνήθως προκαλεί σοβαρή νόσηση στους ηλικιωμένους σε αντίθεση με τον υπότυπο Η1Ν1 που έπληττε και πιο νεαρά άτομα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει ότι η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από τη γρίπη.

Δείτε επίσης

Ηλιακό έγκαυμα: 9 μύθοι και αλήθειες που ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσετε!

Μύθος: Το ηλιακό έγκαυμα δεν είναι σοβαρό

Ένα σχόλιο

  1. Μπαίνεις στο Λεωφορείο και όλοι βήχουν. Πας να ανοίξεις το παράθυρο και σου λένε κλείστο θα κρυώσουμε. Εν τω μεταξύ η γρίπη θερίζει. Κουκούλωμα στο σπίτι, καλά αεριζόμενος χώρος, ζεστασιά, algon και μια προσευχούλα στο θεό να μη μας βρει τίποτα χειρότερο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *