Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σουηδία: Βρέφος παραλίγο να πεθάνει, επειδή οι γονείς του αποφάσισαν να το κάνουν vegan

Οι γονείς του βρέφους το τάιζαν μόνο με προϊόντα για vegan και το μωρό παραλίγο να πεθάνει.

Οι γονείς του βρέφους το τάιζαν μόνο με προϊόντα για vegan και το μωρό παραλίγο να πεθάνει.

Η ζωή του 18 μηνών βρέφους κινδύνευσε, καθώς τρεφόταν μόνο με γάλα, καστανό ρύζι και πατάτες. Οι γονείς του τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης τριών μηνών.

Το μωρό είχε μεταφερθεί τον περασμένο Φεβρουάριο εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Independent, οι γιατροί έλεγαν πως ήταν «λίγες ώρες μακριά από τον θάνατο».

Η δικαστής έκρινε πως παρά το γεγονός ότι οι γονείς της «δεν έβλαψαν σκοπίμως την κόρη τους», η κατάσταση του μωρού προκλήθηκε από «παρατεταμένη ασιτία».

Μετά από τρεις μήνες νοσηλείες, το βρέφος δόθηκε σε θετή οικογένεια και είναι καλά στην υγεία του.

Σε έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο περιγράφεται η συμπεριφορά των γονέων:

«Λόγω της ιδεολογικής τους πεποίθησης ότι η κόρη τους ήταν “πολίτης του κόσμου”, δεν την είχαν καταγράψει στο ληξιαρχείο, δεν την είχαν πάει ποτέ παιδίατρο, δεν την είχαν ζυγίσει ποτέ, ούτε της είχαν κάνει εμβόλια».

Αρχικά, η δικαστής είχε προτείνει για τους δύο γονείς να τιμωρηθούν με ποινή φυλάκισης δύο ή τριών ετών. Ωστόσο, οι συνήγοροι υποστήριξαν πως δεν υπάρχουν αποδείξεις, ότι η κατάσταση του βρέφους προκλήθηκε από αυτούς και όχι από ιό του στομάχου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το ζευγάρι καλείται να πληρώσει και αποζημίωση 5.600 ευρώ στην κόρη τους, την οποία θα μπορούν να βλέπουν μόνο οκτώ εβδομάδες τον χρόνο και υπό την επίβλεψη κοινωνικών λειτουργών.

Send this to a friend