Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πάτρα: Οργή και θλίψη για το θάνατο της μικρής Μαρίας- Οι γιατροί δεν εξέτασαν καν το σενάριο του H1N1

Την τελευταία της πνοή άφησε η μικρή Μαρία μετά από 25 ημέρες νοσηλείας.

Το άτυχο κοριτσάκι νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου.

Σύμφωνα με το patratimes.gr η ασθένεια της εκδηλώθηκε με έναν απλό πυρετό. Παρότι δεν ήταν υψηλός διήρκεσε μέρες εξασθενώντας τον οργανισμό της.  Η πρώτη νοσηλεία της Μαρίας έγινε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων ενώ ο υποτροπιασμός της οδήγησε τους γιατρούς να τη μεταφέρουν στο Ρίο όπου και διαγνώστηκε ο ιός H1N1.

Οι γονείς ύστερα από την απώλεια της κορούλας τους περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τις διαγνώσεις των ιατρών για να κινηθούν ανάλογα. Πάραυτα δεν επιρρίπτουν καμία ευθύνη στη ΜΕΘ Παίδων Ρίου και φαίνεται πως δεν θα κινηθούν νομικά καθώς οι γιατροί του νοσοκομείου κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να κρατήσουν το μικρό κορίτσι στη ζωή.

Αντιθέτως θεωρούν πως χάθηκε αρκετός χρόνος στο Καραμανδάνειο καθώς ο πυρετός παρέμενε σταθερός ενώ δεν έγιναν προσπάθειες για να τον αντιμετωπίσουν καθώς δεν εξετάστηκε το σενάριο του H1N1. Ακόμα πιο δυσάρεστο είναι το γεγονός πως η μικρή Μαρία έπεσε σε κώμα την Μεγάλη Τρίτη ανήμερα των γενέθλιων της, ενώ λίγες ώρες αργότερα άφησε και την τελευταία της πνοή.