• Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου
  • 22:23

Αθήνα

11 oC

θύελλα με ασθενείς βροχοπτώσεις

Το «κοκτέιλ» των 50 χημικών ουσιών που απειλεί τους ανθρώπους!

Το «κοκτέιλ» των 50 χημικών ουσιών που απειλεί τους ανθρώπους!

Σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα υπάρχουν πενήντα συνηθισμένες χημικές ουσίες, στις οποίες οι άνθρωποι εκτίθενται καθημερινά και μπορούν να «πυροδοτήσουν» καρκίνο, αν συνδυασθούν μεταξύ τους.

174 επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα σε 28 χώρες, δημοσίευσαν την σχετική μελέτη στο περιοδικό «Carcinogenesis» («Καρκινογένεση»).

[adsense]

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ουίλιαμ Γκούντσον του Ιατρικού Κέντρου Καλιφόρνιας-Ειρηνικού στο Σαν Φρανσίσκο, μελέτησαν τη σχέση ανάμεσα σε 85 κοινές χημικές ουσίες, που από μόνες τους δεν θεωρούνται καρκινογόνες για τους ανθρώπους. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 50 από αυτές τις ουσίες, σε διάφορους συνδυασμούς στο περιβάλλον, μπορούν να συμβάλουν στην εκδήλωση καρκίνου.

Με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες, οι διάφορες χημικές ουσίες μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για έως το 20% των καρκίνων διεθνώς (έναν στους πέντε). Καθώς ο ανθρώπινος πληθυσμός εκτίθεται συνεχώς σε ολοένα περισσότερα χημικά, οι επιστήμονες ζητούν να υπάρξει καλύτερη κατανόηση της πιθανής καρκινογόνου δράσης αρκετών από αυτές τις ουσίες.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Send this to a friend