Αθήνα

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Τσίπρας δεν έλεγε ότι είναι περήφανος για την Υγεία επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Χωρίς αξονικό τομογράφο Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμινγκ

Μπορεί πριν ένα μήνα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να δήλωνε περήφανος για όσα έχουν καταφέρει οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον χώρο της Υγείας, ωστόσο τα δυο μεγάλα νοσοκομεία των Βορείων Προαστίων "Σισμανόγλειο" και "Αμαλία Φλέμινγκ" αντιμετωπίζουν ελλείψεις που μπορεί πολύ σύντομα να κοστίσουν τη ζωή στους ασθενείς.

Και αυτό διότι, χωρίς αξονικό τομογράφο λειτουργούν τα νοσοκομεία των Βορείων Προαστίων Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμινγκ.

Οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν λόγο για άμεσο κίνδυνο της ζωής των ασθενών από τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα γίνεται εντονότερο κατά τις εφημερίες.

Σημειώνεται πως εδώ και τρεις μήνες το Σισμανόγλειο παραμένει χωρίς αξονικό τομογράφο, καθώς υπέστη βλάβη για πολλοστή φορά, ενώ και ο δεύτερος αξονικός του νοσοκομείου δεν λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό.

Και τα δύο μηχανήματα είναι παλιάς τεχνολογίας. Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες που είχε μείνει και πάλι το νοσοκομείο δίχως αξονικό τομογράφο, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε δωρεά 60.000 ευρώ για την αντικατάσταση λυχνίας σε έναν εκ των δύο αξονικών τομογράφων.

Οι ασθενείς που κατέφθαναν στο Σισμανόγλειο, μεταφέρονταν στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ για να εξυπηρετηθούν. Όμως και ο αξονικός τομογράφος του γειτονικού νοσοκομείου υπέστη βλάβη.

Πλέον, οι ασθενείς καλούνται να μεταφερθούν σε άλλο εφημερεύον νοσοκομείο που διαθέτει αξονικό τομογράφο, όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.