Αθήνα

29 oC

σποραδικές νεφώσεις

Το πεντανόστιμο ψωμί-σύννεφο «Barely Bread» βοηθάει σημαντικά την υγεία

Αν και οι περισσότεροι υποστηρίζουμε πως το ψωμί δεν χρειάζεται στην καθημερινή μας διατροφή, μιας και δεν έχει κάποια οφέλη, ο καρδιολόγος-καρδιοχειρουργός Στίβεν Γκάντρι φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη και μάλιστα με αποδείξεις!

Στο νέο του βιβλίο «The Paradox Plant», ο καρδιολόγος-καρδιοχειρουργός Στίβεν Γκάντρι μας συμβουλεύει να μείνουμε μακριά από τις λεκτίνες, οι οποίες περιέχονται στο ψωμί. Υπάρχει ένας τύπος ψωμιού όμως που, όχι απλώς μπορούμε αλλά πρέπει να τρώμε.

«Μόλις προσληφθούν λεκτίνες, οι οποίες βρίσκονται και σε φρούτα και λαχανικά, ξεκινά ένας χημικός πόλεμος στο σώμα μας που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους» υποστηρίζει ο γνωστός καρδιολόγος-καρδιοχειρουργός.

Όλοι όσοι θέλουν να καταναλώνουν ψωμί, σύμφωνα με τον κ.Γκάντρι, μπορούν να επιλέγουν το Barely Bread το οποίο δεν σχετίζεται με την γλουτένη. Αντιθέτως περιέχει μείγμα αμυγδάλων, σπόρων και λουλουδιών καρύδας ενώ δεν περιέχει γλουτένη και δεν έχει επιπλέον υδατάνθρακες και ζάχαρη.

Όπως διαπιστώθηκε ωστόσο από πρόσφατη μελέτη, τα προϊόντα χωρίς γλουτένη μπορούν να οδηγήσουν στην παχυσαρκία μιας και τείνουν να περιέχουν περισσότερα λιπαρά σε σχέση με τα αντίστοιχα με γλουτένη.

Η ιστοσελίδα Pure Wow δοκίμασε το Barely Bread, που προτείνει ο καρδιοχειρουργός, και αναφέρει πως δεν είναι σαν το πραγματικό ψωμί, ενώ το χαρακτήρισε ως «σύννεφο ψωμιού» λόγω της υφής του.