Αθήνα

 

17 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 10
Γιώργος Λιάγκας για Παπανώτα: «Θα πω κάτι που θα σας σοκάρει και το λέω για πρώτη φορά»

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρλότ με ανθότυρο, γιαούρτι και blueberries!

 

Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Η σαρλότ αυτή θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη γεύση της και την επίγευση από τα υπέροχα blueberries.

Συστατικά:

2 πακέτα σαβαγιάρ περίπου
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. ανθότυρο
φύλλα ζελατίνας περίπου 8-9 γραμμάρια
3 βανίλιες σκόνη ή ένα λοβό
500 γρ κιλό blueberries φρέσκα ή κατεψυγμένα
Λίγο φρέσκο γάλα
[adsense]

Οδηγίες:

Μία ώρα πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το γλυκό, βγάζουμε το ανθότυρο απ’ το ψυγείο να μαλακώσει.
Ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το ανθότυρο  μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες
​Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε λίγο γάλα και το ζεσταίνουμε.
Όταν οι ζελατίνες μαλακώσουν αρκετά τις στίβουμε και τις διαλύουμε μέσα στην ζεστό γάλα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μείγμα γιαουρτιού.

Καλύπτουμε τη βάση μιας φόρμας για σαρλότ ή μία φόρμας στρογγυλής που ανοίγει με μια λαδόκολλα.
Αδειάζουμε μέσα τo το ένα τρίτο της κρέμας ρίχνουμε ένα στρώμα blueberries και στρώνουμε ένα στρώμα σαβαγιάρ βρεγμένα ελαφρά με λίγο γάλα.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο ακόμα δύο φορές και καλύπτουμε τελικά με μία στρώση σαβαγιάρ.
Αφήνουμε το γλυκό 2-3 ώρες στο  ψυγείο να σφίξει.

Το ξεφορμάρουμε, βουτώντας το σε ζεστό νερό και το βάζουμε σε μία πιατέλα.

Κολλάμε γύρω γύρω από το γλυκό τα υπόλοιπα σαβαγιάρ βρεγμένα με λίγο γάλα και το γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα blueberries.

gourmed.gr

Ροή Ειδήσεων

epo 5

26/04/2024 | 23:50

Στις 28 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

26/04/2024 | 23:45

ΓΕΣ: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας «Δημόκριτος»

26/04/2024 | 23:40

Γιώργος Αμούτζας: Η τρυφερή αποκάλυψη για την σχέση με την Τάνια Μπρεάζου
dimitris papastergiou 031223

26/04/2024 | 23:30

Δ.Παπαστεργίου: «Δεν ψηφιοποιούμε απλά, αλλά καταργούμε τη γραφειοκρατία»

26/04/2024 | 23:25

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολώνια σύμφωνα με δημοσιεύματα

26/04/2024 | 23:20

Το Σάββατο 27 Απριλίου οι «Ημέρες Καριέρας» σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη
screenshot 64

26/04/2024 | 23:20

Συνελήφθη δημοσιογράφος της ρωσικής έκδοσης του περιοδικού Forbes

26/04/2024 | 23:15

Σοφία Βόσσου για Έλντα Πανοπούλου: “Τα σπάσαμε… Άμα δεν δένουν δυο χαρακτήρες, δεν δένουν”

26/04/2024 | 23:10

Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας – Κατασχέθηκαν ποσότητες διαφορετικών ναρκωτικών ουσιών και οπλισμός
2024 04 15t111411z 1073728172 rc2y57apx18e rtrmadp 3 israel palestinians iran airlines slide 5143bd0fdddb6064fdbc7350265ce3d7cfbb39e7 s1100 c50

26/04/2024 | 23:10

Δένδιας: Δεσμεύθηκαν 2 δισ. ευρώ για τον «Θόλο» – Δεν είμαστε Λουξεμβούργο, δεν μας ρίχνουν γαρύφαλλα

26/04/2024 | 23:05

Κ. Μητσοτάκης: Η πρόληψη σώζει ζωές – Να φροντίσουμε να επενδύσουμε στην υγεία μας

26/04/2024 | 23:05

Σ. Λεκορνί: Μια ευρωπαϊκή «δύναμη ταχείας αντίδρασης» θα μπορούσε να δημιουργηθεί το 2025
kallianos 100124

26/04/2024 | 23:00

Γιάννης Καλλιάνος: Οι 23 λόγοι για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του

26/04/2024 | 23:00

Μελέτη: Το 97% των πληροφοριών για τα τρόφιμα σε ορισμένα κοινωνικά δίκτυα είναι λανθασμένες

26/04/2024 | 22:50

Προανήγγειλε την επιστροφή του Κουρτουά ο Αντσελότι
tsourekia 260424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Τσουρέκια αφράτα
solomos 250424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Σολομός στη λαδόκολλα με πολύχρωμες φακές
mousakas 240424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μουσακάς με αγκινάρες
fileto psari 190424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Φιλέτο ψάρι στο φούρνο με λαχανικά
rizoto 170424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Ριζότο με σπαράγγια
arakas lemonatos 160424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Αρακάς λεμονάτος