Αθήνα

 

19 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 10
Γιώργος Λιάγκας για Παπανώτα: «Θα πω κάτι που θα σας σοκάρει και το λέω για πρώτη φορά»

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ

Η Χριστίνα Σαράντη μας αποκαλύπτει πως να επιλέξουμε κρέμα προσώπου!

Για ακόμη μία φορά η καλή μου φίλη και κορυφαία αισθητικός Χριστίνα Σαράντη, μοιράζεται μέσα από το Maria’s Diary τις υπέροχες συμβουλές της.

Σήμερα, η Χριστίνα, αναφέρεται σε ένα ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, που μας απασχολεί όλες μας, και δεν είναι άλλο, από την επιλογή κρέμας προσώπου. Διαβάστε τα όσα αναφέρει παρακάτω, πραγματικά αξίζει…

Γράφει η Χριστίνα Σαράντη

Να σου πω τον τρόπο να επιλέξεις κρέμα;

Επιλέξτε σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σας

O τύπος της επιδερμίδας σας θα πρέπει να αναγράφεται ή να περιγράφεται πάνω στη συσκευασία της κρέμας που θα αγοράσετε. Διαφορετικά, μπορεί μια συγκεκριμένη κρέμα να μη σας ικανοποιεί, αλλά και να δημιουργήσει προβλήματα στο δέρμα. Για παράδειγμα, λιπαρές κρέμες μπορεί να προκαλέσουν ακμή σε λιπαρές επιδερμίδες. Επίσης, ευαίσθητες επιδερμίδες μπορεί να ερεθιστούν με κρέμες που δεν προορίζονται για τον τύπο τους, ενώ κάποιες ξηρές επιδερμίδες με μια απλή ενυδατική κρέμα μπορεί να μην καλύπτονται. Η πρώτη ματιά σας, λοιπόν, την ώρα που θα αγοράζετε κρέμα, πρέπει να είναι στις ενδείξεις που αφορούν τον τύπο δέρματος, π.χ. για ξηρές επιδερμίδες, για κανονικές-μεικτές, για αφυδατωμένες, για ευαίσθητες, για κανονικές κλπ.

Επιλέξτε ανάλογα με την ηλικία σας!

Ακούμε συνήθως πως το δέρμα μας αλλάζει ανά δεκαετία, αλλά το διάστημα αυτό είναι πολύ γενικό και αόριστο ώστε να ενταχθούμε όλοι μέσα σε αυτό (αφού δεν είναι μόνο η χρονολογική γήρανση που επηρεάζει, αλλά και πολλοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, καθώς και οι συνήθειές μας στην καθημερινή περιποίηση του δέρματος). Έτσι, σας παρουσιάζουμε τις κυριότερες μεταβολές, στις οποίες θα πρέπει οπωσδήποτε να προσαρμόσετε και τα καλλυντικά σας όταν εμφανιστούν στην επιδερμίδα σας.

Η εποχή της εμμηνόπαυσης και μετά: Η μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων και τελικά η παύση τους θα έχει σταδιακά ως συνέπεια τη μείωση του αριθμού των ινοβλαστών του δέρματος, οι οποίοι με τη σειρά τους μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και έτσι το δέρμα θα αρχίσει να λεπταίνει, να εμφανίζει έντονες ρυτίδες και σε πιο προχωρημένο στάδιο χαλάρωση. Παράλληλα, όμως, από την ίδια αιτία μειώνεται και η παραγωγή κάποιων πρωτεϊνών (π.χ. του υαλουρονικού οξέος) που δεσμεύουν νερό στο κυρίως δέρμα, με αποτέλεσμα τη σταδιακή αφυδάτωσή του. Σε αυτή τη φάση, λοιπόν, χρήσιμες είναι ειδικές κρέμες ημέρας και νυκτός αποκλειστικά για ώριμες επιδερμίδες με φυτοοιστρογόνα ή άλλα συστατικά που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από το δέρμα. Παράλληλα, οι κρέμες αυτές προσφέρουν στο δέρμα τα λιπίδια που στερείται. Φυσικά, θα αναγράφουν επάνω τους ενδείξεις σχετικές που να παραπέμπουν στη φροντίδα της ώριμης ηλικίας. Η κρέμα ματιών θα στοχεύει κυρίως στη χαλάρωση και στις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Επιλέξτε ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής!

Ανεξαρτήτως από τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να προσθέσετε στο νεσεσέρ σας κάποια ακόμα, στις ακόλουθες τρεις περιπτώσεις:

1. Ενυδάτωση: Όταν νιώθετε ότι το δέρμα σας τραβάει και εμφανίζει λεπτές γραμμές αφυδάτωσης ή απολεπίζεται (π.χ. τώρα λόγω της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο ή τους κρύους μήνες του χειμώνα ή κατά περιόδους λόγω στρες ή λόγω εμμηνόπαυσης κλπ.), θα πρέπει να ενισχύσετε την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας. Χρησιμοποιήστε παράλληλα με τα άλλα καλλυντικά σας και μια καθαρά ενυδατική κρέμα ή ένα serum ή μια μάσκα (ακόμη καλύτερα να περιέχουν ιαματικό νερό).

2. Πανάδες: Αν εμφανιστούν στο δέρμα σας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε για αρκετά μεγάλο διάστημα κρέμες με λευκαντικές ουσίες. (Στο προηγούμενο τεύχος είχαμε εκτενές σχετικό άρθρο.)

3. Ευαίσθητη επιδερμίδα: Μπορεί να μην την έχετε πάντα, αλλά περιστασιακά να παρουσιάζει ευαισθησία λόγω των ρύπων της ατμόσφαιρας, του στρες, της χρήσης κάποιων καλλυντικών, των καιρικών συνθηκών κλπ. Σε μια τέτοια περίπτωση, σταματήστε όποια αντιγηραντική κρέμα χρησιμοποιείτε και επιλέξτε για κάποιο διάστημα απλές κρέμες για ευαίσθητες ή ευερέθιστες επιδερμίδες (συμβουλευτείτε και το δερματολόγο σας).

Ροή Ειδήσεων

pos arthro

27/04/2024 | 10:20

ΑΑΔΕ: Nέα ψηφιακή εφαρμογή για την καταχώρηση των ραντεβού διασύνδεσης ERP – POS

27/04/2024 | 10:15

Μαμά – Απηύδησε ο Έκτορας Μποτρίνι με το πιάτο που του σέρβιραν: “Θέλουν να με σκοτώσουν”

27/04/2024 | 10:10

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να απαιτεί από εμάς να μην μιλάμε για την Παλαιστίνη
6199825 1 1024x682 1

27/04/2024 | 10:07

Χούλιγκανς: Στην Ευέλπιδων οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη

27/04/2024 | 10:04

Κυβερνητικές πηγές για δηλώσεις Κασσελάκη: Αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός

27/04/2024 | 10:00

Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί αρρυθμία
000 34q794m scaled 1

27/04/2024 | 09:50

Συνάντηση Ερντογάν – Ρούτε: Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις, ΝΑΤΟ, Γάζα και Ουκρανία

27/04/2024 | 09:45

My Style Rocks – Η αποχώρηση και το ραντεβού με το τηλεοπτικό κοινό μετά το Πάσχα

27/04/2024 | 09:44

Κασσελάκης: «Θα ζητήσουμε Προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη» – Τι είπε για το ΕΣΥ και τις ψήφους των Σπαρτιατών
lathrea tsigara

27/04/2024 | 09:40

Νίκαια: Δύο συλλήψεις για λαθραία καπνικά προϊόντα

27/04/2024 | 09:30

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς προσφέρθηκε ως διαμεσολαβητής μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

27/04/2024 | 09:20

Ν. Ανδρουλάκης: Πρώτη κυρίαρχη επιλογή θα πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη
spirakos2604

27/04/2024 | 09:15

Σπύρος Σπυράκος: “Μου έχουν πετάξει λουλούδια στην πίστα μαζί με ένα πιρούνι”

27/04/2024 | 09:10

Ιράκ: Τέσσερις εργαζόμενοι από την Υεμένη νεκροί από πλήγμα στο κοίτασμα φυσικού αερίου Χορ Μορ του Κουρδιστάν

27/04/2024 | 09:07

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε
Πως θα επιλέξετε την καλύτερη αντιρυτιδική κρέμα προσώπου
Αφαιρέστε τις καφέ κηλίδες από το πρόσωπό σας
Gucci – The North Face: Mini ντοκιμαντέρ για την συνεργασία τους (ΒΙΝΤΕΟ)
Alexander McQueen: Η νέα συλλογή της Σάρα Μπάρτον είναι μια ωδή στο Λονδίνο
Τέιλορ Σουίφτ: Ανάρπαστο το παλτό που φορά στο εξώφυλλο του άλμπουμ της
Ένα δακτυλίδι με 12.638 διαμάντια που… δεν θα πουληθεί ποτέ