• Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
  • 22:56

Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Το Παγκόσμιο... φιάσκο των φαβορί!

Κάπου σε κάποια γωνιά του πλανήτη θα βρέθηκε κάποιος που θα πόνταρε 10 ευρώ, 10 δολλάρια, 10 λίρες στο στοίχημα «εκτός 4άδας μαζί ΗΠΑ, Σερβία, Ελλάδα». Έτσι για πλάκα. Ή γιατί είχε έμπνευση.

Κάπου σε κάποια γωνιά του πλανήτη θα βρέθηκε κάποιος που θα πόνταρε 10 ευρώ, 10 δολλάρια, 10 λίρες στο στοίχημα «εκτός 4άδας μαζί ΗΠΑ, Σερβία, Ελλάδα». Έτσι για πλάκα. Ή γιατί είχε έμπνευση.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Ή γιατί... κάτι παραπάνω θα ήξερε (αυτό το τελευταίο είναι το αγαπημένο σενάριο των απανταχού συνομοσιολόγων). Όποια εκδοχή από τις παραπάνω κι αν έχει επικρατήσει το βέβαιο είναι ένα. Ότι σήμερα αυτός το τύπος θα είναι πάμπλουτος. Γιατί το στοίχημα... πλήρωσε. Πήγε ταμείο. Τίναξε την μπάνκα στον αέρα.

Το φιάσκο της Ελλάδας στα γήπεδα της Κίνας, ακολούθησαν τόσο η Σερβία, όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τι βόμβα κι αυτή... Το απόλυτο φαβορί για το χρυσό, οι παίκτες του Πόποβιτς με τα συμβόλαια των εκατομμυρίων δολλαρίων έπεσε στο καναβάτσο από την Γαλλία. Φυσικά όχι αμελητέα ποσότητα οι «τρικολόρ».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ομαδάρα με τα όλα της και παικταράδες που πρωταγωνιστούν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το ΝΒΑ. Το Παγκόσμιο των μεγάλων εκπλήξεων ξεκάθαρα είναι αυτό που παρακολουθούμε, έστω κι αν ως Ελλάδα... πληγωθήκαμε ενώ γενικά με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν έχουμε παρακολουθήσει και σπουδαία, αμφίρροπα παιχνίδια.

Ποιος ξέρει ίσως οι ημιτελικοί και οι τελικοί να μας κρύβουν... ομηρικές μάχες. Πάντως είναι ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα μνημονεύεται η παταγώδης αποτυχία των φαβορί, με πρώτο και καλύτερο φυσικά το φιάσκο της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

Οι πολλές «πόρτες» που έριξαν στον Πόποβιτς τους προηγούμενες μήνες τα αστέρια της πρώτης γραμμής οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη που ελάχιστοι περίμεναν. Κι όμως οι ΗΠΑ όχι μόνο έμειναν εκτός τελικού όπως το 2006 στην Ιαπωνία, αλλά δεν μπήκαν καν στην 4άδα.

Send this to a friend