• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 21:09

Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Το μισό πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς VAR- Από Γενάρη η εγκατάστασή του στα ελληνικά γήπεδα!

Η ξεκάθαρη φάση στον αγώνα της Δευτέρας, ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό, με το γκολ της ομάδας της Νέας Σμύρνης που ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ ανέδειξε και πάλι την αναγκαιότητα χρήσης του VAR, ωστόσο η εγκατάστασή του αργεί ακόμη…

Αφού ολοκληρωθούν πρώτα οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, θα μπορέσουν να διεξαχθούν οι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος με τη χρήση VAR.

Τι σημαίνει αυτό; Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ξεκαθαρίζει από την πλευρά της, πως το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται στη φάση ελέγχου των προσφορών που έχουν κατατεθεί, για την ανάληψη του έργου. Σύμφωνα με την ΓΓΑ, ενδιαφέρον για τον διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό εκδήλωσαν δυο εταιρίες, οι οποίες κατέθεσαν προσφορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν οι έλεγχοι των τεχνικών και οικονομικών προσφορών, καθώς επίσης και ο προσυμβατικός έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο, πριν πέσουν οι υπογραφές με την ανάδοχη εταιρία.

Όπως υπολογίζεται από την πλευρά της Πολιτείας, το VAR θα έχει εγκατασταθεί στα ελληνικά γήπεδα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ερχόμενο Ιανουάριο, κάτι που σημαίνει πως μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, οι αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων θα γίνουν δίχως τη χρήση του.

Πηγή: Novasports.gr

Send this to a friend