Αθήνα

 

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου
kotsovolos 7

BUSINESS

Η Κωτσόβολος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΔΥΝΑΤΗ. Μια αληθινή ιστορία για την τεχνολογία και τον άνθρωπο»

Η Κωτσόβολος, κορυφαίος προορισμός τεχνολογίας, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «ΔΥΝΑΤΗ. Μια αληθινή ιστορία για την τεχνολογία και τον άνθρωπο», με πρωταγωνίστρια τη μικρή Κωνσταντίνα και το Ladd//roller, το πρωτοποριακό αμαξίδιο για ΑμεΑ, για το πώς ο άνθρωπος και η τεχνολογία μπορούν να συμπορευθούν και να προσφέρουν μία Καλύτερη Ζωή, χωρίς εμπόδια και διακρίσεις.

Η Κωτσόβολος μέσα από την πρωτοβουλία «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια», εργάζεται για να καταστεί η τεχνολογία προσβάσιμη σε όλους, διευκολύνοντας τα άτομα με αναπηρίες να έχουν μία Καλύτερη Ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, χορήγησε το Ladd//roller, το καινοτόμο αμαξίδιο για ΑμεΑ, χαρίζοντάς το σε ένα παιδί της ΕΛΕΠΑΠ, που δεν ήταν άλλο από τη μικρή Κωνσταντίνα.

Η Κωνσταντίνα είναι ένα κοριτσάκι 8 χρονών που σε ξεγελάει με την ωριμότητά της. Γεννήθηκε με συγγενή αρθρογρύπωση στα άνω και κάτω άκρα, μία νευρομυϊκή πάθηση, που της έχει δημιουργήσει δυσκολίες στην κίνηση, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί κυρίως το ένα της χέρι και το ένα της πόδι.

«Η Κωνσταντίνα για εμένα είναι ένα παιδί-θαύμα. Με τη γέννησή της, αναθεώρησα πολύ όλη τη ζωή. Το να μεγαλώνεις ένα παιδάκι όπως την Κωνσταντίνα, η καθημερινότητα είναι πολύ διαφορετική από ένα παιδί που δεν είναι ΑμεΑ. Από το να πιει νερό, να φάει, να παίξει. Το παραμικρό που για εμάς είναι ένα τίποτα, για αυτήν είναι ένας άθλος» λέει η μαμά της, κυρία Έλενα Κουρκούτη.

kotsovolos 1

Η ΕΛΕΠΑΠ, το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937, βρίσκεται στο πλευρό της Κωνσταντίνας και της οικογένειάς της από την πρώτη στιγμή, προσφέροντάς τους φροντίδα και γνώση μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων αποκατάστασης. Η θεραπευτική της αγκαλιά βοήθησε τη μικρή να ανθίσει.

«Η Κωνσταντίνα είναι ένα από τα καμάρια της ΕΛΕΠΑΠ. Είναι μία αγωνίστρια της ζωής και θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Το σώμα, που έχει ένα θέμα, δεν φυλακίζει την ψυχή της και το πνεύμα της. Η νοημοσύνη της είναι εξαιρετική. Προσπαθεί για το καλύτερο για εκείνη και για τους συμμαθητές της», αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Δρ. Ελένη Σκουτέλη, Παιδονευρολόγος, χαμογελώντας με συγκίνηση και ικανοποίηση όσο μιλάει για εκείνη.

Το μεγαλείο της μικρής Κωνσταντίνας που διδάσκει καθημερινά το μάθημα της ζωής στους συνανθρώπους της ήρθε να ενισχυθεί με την προσφορά του Ladd//roller από την Κωτσόβολος, αποδεικνύοντας πώς ένα παιδί γεμάτο ζωή όπως εκείνη, μπορεί να έχει μία ακόμα καλύτερη ζωή, με την τεχνολογία.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό αμαξίδιο, με δυνατότητες, σχεδιασμένες για να προσφέρουν μία καλύτερη ζωή. Αποτελεί δημιούργημα του αρχιτέκτονα Δημήτρη Πετρωτού που ξεκίνησε με το όραμα να δημιουργήσει μία συσκευή, που διευκολύνει την καθημερινότητα ενός ανθρώπου με κινητικές δυσκολίες. Στην πραγματοποίηση αυτού του οράματος συνέβαλε και η κατασκευαστική εταιρεία μετάλλου VETA, η οποία συμμετείχε στην κατασκευή ορισμένων εξαρτημάτων του.

kotsovolos 3

kotsovolos 4

«Η ιδέα του να συμμετέχουμε και εμείς στο πολύ όμορφο εγχείρημα της ομάδας του Δημήτρη και της εταιρείας Κωτσόβολος, δημιούργησε αμέσως την ανάγκη και τη θέληση να προσπαθήσουμε να βάλουμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι σε αυτήν τη διαδρομή. Μία διαδρομή που προσπαθεί να δώσει σε ένα μεγάλο μερίδιο του κόσμου τη βοήθεια την οποία προσφέρει αυτό το όχημα, δίνοντας δυνατότητες, τις οποίες κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει. Κάθε παράδοση ενός Ladd//roller είναι μία μεγάλη νίκη για εμάς. Γιατί νιώθουμε με αυτόν τον τρόπο ότι συμβάλλουμε στο να γίνει ο κόσμος λίγο καλύτερος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Δεσύπρης, Head of Engineering στη VETA.

Το αμαξίδιο διαθέτει ειδική ρύθμιση για όρθια στάση, επιτρέποντας στον κάτοχό του να κινηθεί, να εργαστεί και να συνομιλήσει στο ίδιο επίπεδο, μπορεί να διαιρεθεί σε κομμάτια, ώστε να μεταφερθεί με ευκολία, ακόμα και σε ένα πιο μικρό αυτοκίνητο, έχει ειδικά σχεδιασμένους τροχούς, ώστε να ξεπερνάει μικρά αρχιτεκτονικά εμπόδια όπως κράσπεδα πεζοδρομίων, ανομοιογένειες του δρόμου καθώς και σκαλοπάτια, είναι ελαφρύ, ευέλικτο, με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις, δε χρειάζεται σχεδόν καθόλου συντήρηση και έχει εξαρτήματα που μπορούν να αλλαχθούν, ώστε να «μεγαλώνει» μαζί με τον κάτοχό του.

Η μικρή Κωνσταντίνα από την πρώτη στιγμή αγάπησε και εξοικειώθηκε εύκολα με το Ladd/ /roller. Μπορεί πλέον να μετακινείται από τη μία τάξη στην άλλη και να βγαίνει στο προαύλιο του σχολείου αυτόνομα χωρίς τη βοήθεια συνοδού, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι η λειτουργικότητα και η συμμετοχή της στις διάφορες δραστηριότητες και τα παιχνίδια έχουν αυξηθεί συνεχίζοντας πλέον την εκπαίδευσή της σε συμβατικό σχολείο.

«Πραγματικά, της δίνει φτερά στην περαιτέρω αποκατάσταση. Φτερά στην ενσωμάτωση την κοινωνική. Φτερά στην προσβασιμότητα, η οποία είναι το σημαντικότερο κομμάτι για την κοινωνική ενσωμάτωση» επισημαίνει η Δρ. Σκουτέλη.

kotsovolos 5

kotsovolos 6

Ο κος Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, αναφέρει: «Το όραμά μου είναι αυτό το ταξίδι της τεχνολογίας χωρίς εμπόδια που εφαρμόσαμε στην Κωτσόβολος να αποτελέσει παράδειγμα και για τις υπόλοιπες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Νομίζω ότι το μέλλον θα είναι σίγουρα πιο προσβάσιμο και οι εταιρείες λιανικής θα ευαισθητοποιηθούν, θα εφαρμόσουν όλες εκείνες τις δράσεις που εξασφαλίζουν καλύτερη προσβασιμότητα για όλους».

Η Κωτσόβολος για ακόμα μία φορά, πιστή στο όραμά της για μία Καλύτερη Ζωή για όλους και με όχημα την πρωτοβουλία «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια» αποδεικνύει ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας, κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταθεί όρθιο, όπως φαίνεται και από την ιστορία της μικρής Κωνσταντίνας, που μας δίνει την ελπίδα να πιστέψουμε ότι μία Καλύτερη Ζωή, χωρίς εμπόδια και διακρίσεις μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Δείτε το ντοκιμαντέρ «ΔΥΝΑΤΗ. Μία αληθινή ιστορία για την τεχνολογία και τον άνθρωπο.»:

Για περισσότερα νέα της εταιρείας επισκεφθείτε την εταιρική μας σελίδα: https://corporate.kotsovolos.gr/

Ροή Ειδήσεων

nea selini ston toxoti stis 23.11.2022 aisiodoxia tychi kai eykairies gia 4 zodia pic astrologia 1400x800 1

24/09/2023 | 00:37

Tα ζώδια της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου

24/09/2023 | 00:33

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

24/09/2023 | 00:21

Τάκης Λουκανίδης: Ισως ο πληρέστερος Έλληνας ποδοσφαίριστης

24/09/2023 | 00:01

24 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Ενημέρωσης για την Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία

23/09/2023 | 23:25

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Ντρέπομαι πραγματικά, με αυτά που βλέπω, να πω ότι δεν έχω χρόνο – Αυτοκοροϊδευόμαστε»

23/09/2023 | 23:14

Ανδρέας Φουστάνος: «Δεν κατασκευάζεται η ομορφιά της Μενεγάκη, είναι το γονίδιο της τέτοιο»
220919224223 Τζόρτζια Μελόνι

23/09/2023 | 23:02

Μελόνι: «Στο μεταναστευτικό περίμενα καλύτερα αποτελέσματα»

23/09/2023 | 22:52

Μίνως Μάτσας: «Πιθανώς να μην έκανα το επόμενο βήμα αν ήξερα ότι η Όλγα είναι πολιτικός»

23/09/2023 | 22:39

Σταϊκούρας: Στήριξη των πολιτών για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης
screenshot 2023 09 23 222510

23/09/2023 | 22:25

Κώστας Σκαφίδας: «Αυτός είναι ο λόγος που ο Στέλιος Καζαντζίδης δεν έκανε παιδιά – Αυτό το μυστικό το ήξερα μόνο εγώ»

23/09/2023 | 22:07

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Άρεσε ο «νέος» Παναθηναϊκός, 80-73 την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ

23/09/2023 | 21:53

Αυτό είναι το σπίτι κολαστήριο στο Βόλο – Τι λένε οι γείτονες για τα μαρτύρια της 22χρονης στα χέρια του άντρα της
screenshot 2023 09 23 213435

23/09/2023 | 21:35

«Καρφάρα» από Μπέττυ Μαγγίρα για Τριαντάφυλλο: «Λένε ότι τώρα μαθαίνει τηλεόραση… μαθαίνει όμως;»

23/09/2023 | 21:12

Στέφανος Κασσελάκης: Ποια στελέχη τον στηρίζουν – Όλα τα ονόματα

23/09/2023 | 21:07

Τρίκαλα – Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε πλημμυροπαθή χωριό: Γυναίκα κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον συζυγό της
helector photo 2
ΗΛΕΚΤΩΡ: Ολοκληρώθηκε το έργο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα
depa
Μνημόνιο Συνεργασίας της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την Serbijagas
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας κέρδισε τον διαγωνισμό της ENERGOCOM για την προμήθεια φυσικού αερίου στη Μολδαβία
kataskeu eshop
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Πόσο Κοστίζει Πραγματικά;
depa
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αποκαθιστά τις ζημιές του δημοτικού σχολείου Παλαγιάς από τις καταστροφικές φωτιές στον Έβρο
depa emporias 010823
ΔΕΠΑ Εμπορίας: Είμαστε πίσω από όλα όσα πάνε την ενέργεια μπροστά