Ομολογία πράκτορα της CIA: «Από απελπισία φτιάξαμε την θεωρία οτι ο Ανδρέας ήταν μέλος της 17 Νοέμβρη»

Αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα ήταν η διήγηση του ελληνοαμερικάνου πρώην πράκτορα της CIA Κυριακού στον Αλέξη Παπαχελά στις Ιστορίες, στον ΣΚΑΙ. Ο Κυριάκου θήτευσε πολλά χρόνια στην πρεσβεία των ΗΠΑ με αποστολή την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στις ευφάνταστες θεωρίες συνωμοσίας που από «απελπισία» , όπως είπε χαρακτηριστικά, εξέταζαν για τα πιθανά μέλη της 17 Νοέμβρη.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά οτι εξέτασαν το ενδεχόμενο να είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ο… Ανδρέας Παπανδρεου, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Σήφης Βαληράκης κ.α. «‘Ηταν θεωρίες που διατυπώνοταν περισσότερο από απελπισια μιας και οτι ψαχναμε στο τέλος ειχε αδιεξοδο», είπε.

Για τη σύλληψη της 17 Νοέμβρη παραδέχτηκε οτι «ηταν ένα ελληνικός θρίαμβος» και οτι δεν βοήθησαν καταλυτικά Αμερικανοι και Βρετανοι. Μάλιστα, υποστήριξε οτι «ζαλίσαμε τους Ελληνες με τις πολλές θεωρίες. Οι Έλληνες τα κατάφεραν τελικά» ενώ παραδέχτηκε οτι τελικά οτι οι Αμερικανοί δεν γνώριζαν κανένα από τα πρόσωπα που ήταν πράγματι μέλη της οργάνωσης.

Επίσης είπε οτι υπήρξαν Ελληνες πολιτικοί που γνώριζαν περισσότερα για την ίδρυση της τρομοκρατικής οργάνωσης  .

 

 

Δείτε επίσης

Μανδραβέλης: Οι μωροί του ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν πως τρέφοντας τον «επαναστατικό» λαϊκισμό θα γλιτώσουν

Σε άρθρο του με τίτλο «Τρέφοντας τον ‘’επαναστατικό’’ λαϊκισμό» στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Πάσχος Μανδραβέλης απευθύνεται στους «μωρούς του ΣΥΡΙΖΑ», όπς γράφει, που «νομίζουν πως τρέφοντας τον ‘’επαναστατικό’’ λαϊκισμό θα γλιτώσουν».

Ένα σχόλιο

 1. Νικολόπουλος Νίκος : «Πρέπει όλοι να διαβάσετε το βιβλίο του Καμμένου για τη 17Ν»

  https://www.youtube.com/watch?v=TYNcpHFDiyM

  Αυτές οι πολιτικές μπετονιέρες είναι τελικά ακούραστες……

  Το 1992 κυκλοφόρησε από την «Ελληνική Ευρωεκδοτική» το βιβλίο του Πάνου Καμμένου “Τρομοκρατία: Θεωρία και Πράξη” (πολυσέλιδο παραλήρημα κίτρινου χρώματος. Στο σπουδαίο αυτό σύγγραμμα, ο Καμμένος αποφαίνεται ότι πίσω από την τρομοκρατική δραστηριότητα στην Ελλάδα βρίσκεται… το ΠΑΣΟΚ. Στις παράνοιες του βιβλίου – και μάλλον η πιο γνωστή κοτσάνα που εκστομίζεται μέσα – είναι ότι ο διαβόητος τρομοκράτης Κάρλος δολοφονήθηκε από την KGB. Όταν εκδόθηκε το βιβλίο, φυσικά ο Κάρλος ήταν μία χαρά ζωντανός).

  20 χρόνια μετά, ένα χουντικό λείψανο ονόματι Γεώργιος Γεωργαλάς εμφανίζεται και στέλνει εξώδικο στον Πάνο Καμμένο με το οποίο δηλώνει ότι έχει διατελέσει σύμβουλός του και συγκεκριμένα ότι είναι ο πραγματικός συγγραφέας του σπουδαίου αυτού πονήματος, για το οποίο δεν έχει πληρωθεί κιόλας όπως είχε συμφωνηθεί. Ο δε λόγος που στέλνει το εξώδικο δύο δεκαετίες μετά είναι επειδή ο Καμμένος του έκανε κι άλλη παραγγελία, αυτή τη φορά μία μελέτη με θέμα την οικονομική κρίση. Το συμφωνηθέν ποσό είναι 10000 ευρώ, ο Γεωργαλάς παραλαμβάνει μόνο 2500. Το χειρότερο; Η ιστορία έρχεται στο φως απ’ την εφημερίδα “Δημοκρατία”.

  Πάνος Καμμένος – Πολιτική διαδρομή, έργα και ημέρες……pdf

  http://tinyurl.com/gqaxtou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *