Αθήνα

13 oC

αίθριος καιρός

«Καμία συναισθηματική φόρτιση δε δικαιολογεί την εισβολή...»: Δημοσιογράφοι ΕΡΤ κατά Καλφαγιάννη για το «ντου» στο πλατό

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ παίρνουν θέση για την εισβολή του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη στο πλατό της εκπομπής Πρώτη Είδηση εξαπολύοντας επίθεση στην παρουσιάστρια Μαίρη Πολλάλη επειδή όπως κατήγγειλε η ίδια δεν αφιέρωσαν πολύ ώρα στο θέμα της επετείου από το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

«Καμία συναισθηματική φόρτιση δε δικαιολογεί την εισβολή σε εργασιακό χώρο» επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται:

Η 11η Ιουνίου είναι μια μαύρη επέτειος για τη δημοκρατία, την πολυφωνία και την Ραδιοτηλεόραση. Σηματοδοτεί την ανάγκη η κοινωνία να περιφρουρεί τα δημόσια αγαθά και να διεκδικεί λόγο και ρόλο στην ποιότητα και το περιεχόμενο τους. Είναι για όλους εμάς τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ μια ευκαιρία για αναστοχασμό, απολογισμό, αυτοκριτική. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής ενός αγώνα με νικηφόρο αποτέλεσμα για όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, όποιες επιλογές και αν έκαναν στην δίχρονη διαδρομή του.

Όμως, καμία συναισθηματική φόρτιση δε δικαιολογεί την εισβολή σε εργασιακό χώρο και μάλιστα με απειλές ή και τραμπουκισμούς κατά εργαζομένων. Όσα διαδραματίστηκαν στο πλατώ της εκπομπής ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ πλήγωσαν και ευτέλισαν την επέτειο. Είναι αδιανόητο, μάλιστα, να γίνονται στο όνομα του αγώνα της διετίας και όσων συμμετείχαν σ’ αυτόν.

Καλούμε την διοίκηση της ΕΡΤ να διερευνήσει το περιστατικό και να διασφαλίσει, ως οφείλει, ομαλές εργασιακές συνθήκες για όλους. Να λάβει, επίσης, μέτρα ώστε να μην συμπεριφέρεται κανείς ως ιδιοκτήτης της ΕΡΤ. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές.

Παραμένουμε σταθεροί στις επιδιώξεις μας για:

-Mία ΕΡΤ ανεξάρτητη, απαλλαγμένη από την πελατειακή λογική εξυπηρέτησης των συνδικαλιστικών ηγεσιών.

– Μία ΕΡΤ απαλλαγμένη από τον “ομφάλιο λώρο” πρόσδεσής της στην εκάστοτε εξουσία ή/και σε αντιμαχόμενες μερίδες της.

– Μία ΕΡΤ διάφανη, ανοιχτή στην κοινωνία , τη διαρκή κριτική και τον έλεγχό της.

– Μια ΕΡΤ ανεξάρτητη, ποιοτική και γι’ αυτό ισχυρή και δημοφιλή.

Νίκος Κορόβηλας – Μαρία Γεωργίου

Send this to a friend