Αθήνα

21 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Γιώργης Λαμπαθάκης: Ο «κούκλος αρχιτέκτονας της Σίσσυς Φειδά» μιλά στο TheCaller για την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Σκύρου

Η νέα ζωή στο νησί μετά τον γάμο του και τον ερχομό της κόρης του

Ο Γιώργος Λαμπαθάκης μας συστήθηκε τηλεοπτικά στο πλευρό της Σίσσυς Φειδά «Σπίτι από την αρχή» και δεν άργησαν οι τίτλοι σε περιοδικά και εφημερίδες του στυλ «Ο κούκλος αρχιτέκτονας…».

Ο Γιώργος Λαμπαθάκης μας συστήθηκε τηλεοπτικά στο πλευρό της Σίσσυς Φειδά «Σπίτι από την αρχή» και δεν άργησαν οι τίτλοι σε περιοδικά και εφημερίδες του στυλ «Ο κούκλος αρχιτέκτονας…».

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Με παρουσιαστικό που θα ζήλευαν αρκετοί παρουσιαστές ο ίδιος ουδέποτε θέλησε να ακολουθήσει αυτή την καριέρα, αντιθέτως επέλεξε να μείνει πιστός στις σπουδές του και στον τόπο καταγωγής του, τη Σκύρο.

Η είδηση ότι θα κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος στη Σκύρο μπορεί να εξέπληξε εμάς που τον γνωρίζαμε μόνο από την τηλεοπτική του δράση, ωστόσο για τους φίλους τους - όπως φαίνεται - ήταν κάτι πολύ φυσιολογικό.

Οι δεσμοί με το νησί μεγάλοι. Από μικρός όλο τα καλοκαίρια με την αδελφή του, τα περνούσε εκεί στη γιαγιά του. Αργότερα δεν υπήρχε περίπτωση να μην επισκεφθεί το νησί μια φορά το μήνα, ενώ το 2013 πήρε τη μεγάλη απόφαση να δραστηριοποιηθεί εκεί επαγγελματικά!

Σήμερα μιλά στο TheCaller, όντας, πλέον, ένας πανευτυχής μπαμπάς μιας 3 μηνών κόρης και εξηγεί γιατί αποφάσισε να πολιτευτεί.

«Η απόφαση να φύγω από την Αθήνα και να έρθω στη Σκύρο πάρθηκε το 2013. Όταν η οικονομία άρχισε να πέφτει, στα νησιά όπου υπήρχε τουρισμός υπήρχαν και δουλειές. Η Σκύρος, λοιπόν, ήταν μια εξαιρετική διέξοδος αφού έχω συγγενείς (η μητέρα του κατάγεται από το νησί) και η αλήθεια είναι πως δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση, αφού άρχισα να εργάζομαι αμέσως σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

Το πιο ωραίο αν θες είναι ότι όλο αυτό εξελίχθηκε πολύ ομαλά και κυρίως όσον αφορά στη δουλειά. Έτσι κόλλησα και είμαι πραγματικά τυχερός που και η σύζυγός μου αγαπάει το νησί και με υποστήριξε φουλ!  Η Σκύρος αποτελεί ένα κομμάτι της καρδιάς μου».

Πώς, όμως, έφθασε στο σημείο να διεκδικεί την δημαρχεία του νησιού;

«Όντας ελεύθερος επαγγελματίας μου δόθηκε η ευκαιρία να δώσω πολλές συμβουλές, τόσο στους συμβούλους όσο και στον ίδιο το Δήμαρχο. Τον πονάω τον τόπο μου και θέλω να πάει εκεί που του αξίζει.  Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δεν υπήρξα ποτέ. Πάντα όμως ήμουν ενεργός πολίτης, ακόμα και τότε που είχε βγει ο κ. Καμίνης στο Δήμο της Αθήνας, είχε ένα μειλ με το βιογραφικό μου, προκειμένου να προσφέρω τις υπηρεσίες ως αρχιτέκτονας πάντα αφιλοκερδώς. Ήθελα ό, τι γνώσεις έχω να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των πολιτών. Η πρόταση πάντως μου έγινε από το νυν Δήμαρχο της Σκύρου, έναν άνθρωπο πολύ αξιόλογο, που διακρίνεται για το ανοιχτό μυαλό του».

Η υποψηφιότητά του δεν θα έχει καμία κομματική ταυτότητα, άλλωστε όπως λέει «είμαι αυστηρά αρχιτέκτονας και το ότι κατεβαίνω το βλέπω σαν ένα πρότζεκτ».

Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του είναι η σύζυγός του με την οποία παντρεύτηκαν στη Σκύρο πριν από 2 χρόνια ενώ εδώ και 3 μήνες «δεν έχω ίχνος αξιοπρέπειας είμαι κλασσικός χαζό μπαμπάς της 3 μηνών κόρης μου».

Όσο για την τηλεόραση  όπως λέει «μου έκανε καλό γιατί με έμαθε να μην ζω με ανασφάλειες και έχω κερδίσει πολλά σαν χαρακτήρας, αλλά ουδέποτε ήταν ο στόχος μου η τηλεόραση».

«Σήμερα απολαμβάνω όσο τίποτα την ζωή μου. Παλαιότερα είχα την ευκαιρία να φύγω στο εξωτερικό για βιοποριστικούς λόγους. Εγώ πήρα την απόφαση να μην το κάνω γιατί για μένα η ποιότητα ζωής έχει να κάνει με το να μένω κοντά στην οικογένειά μου και να κάνω πράγματα που αγαπώ».

Send this to a friend