Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Κατρούγκαλος: Η εμβέλεια του λόγου μας είναι περιορισμένη γιατί τα κανάλια επικοινωνίας ελέγχονται από τους αντιπάλους μας

Στο στούντιο του TheCaller WEB TV φιλοξενήθηκε την Δευτέρα το πρωί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, σε μια συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης στην Φώφη Γιωτάκη.

Στο στούντιο του TheCaller WEB TV φιλοξενήθηκε την Δευτέρα το πρωί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, σε μια συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης στην Φώφη Γιωτάκη.

Αρχικά, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., σχολιάζοντας πως «η Ε.Ε. υπονόμευσε την αξιοπιστία της σε αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Σχετικά με την ψήφο των αποδήμων, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «εμείς είχαμε βάλει πρώτοι το θέμα αυτό με συγκεκριμένη πρόταση στην αναθεώρηση και αναλυτική πρόταση νόμου, που καταθέσαμε στη Βουλή». Κληθείς να απαντήσει αν έκανε στροφή ο ΣΥΡΙΖΑ στη ψήφο των αποδήμων, ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως «αυτός που έκανε πραγματική στροφή ήταν η ΝΔ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενη τις προϋποθέσεις που είχε θέσει το ΚΚΕ έκανε πίσω, αφού ήθελε ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού χωρίς κριτήρια».

Μιλώντας για τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας διαφωνία την επιστολική ψήφο, αλλά μείζονος σημασίας το «να μην έχουμε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος».

Εν συνεχεία τοποθετήθηκε σχετικά με το ζήτημα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως «η θέση του κ. Τσίπρα είναι πως ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας πετυχημένος πρόεδρος, αλλά πρέπει να έχει ρυθμιστεί το ζήτημα του πως εκλέγεται αυτός», χαρακτηρίζοντας «ασέβεια προς το Σύνταγμα και τον θεσμό του να βγαίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους ενός κόμματος».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «κόλπο της ΝΔ να πιστεύει ότι λόγω της προβολής του φύλου θα εκβιάσει πολιτικές εξελίξεις για τον ΠτΔ» και μίλησε για «υποκρισία» σχετικά με τα όσα ακούγονται για γυναίκα ΠτΔ, «όταν η κυβέρνηση έχει τις λιγότερες γυναίκες στο υπουργικό της συμβούλιο».

Αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «δευτερεύον θέμα αν θα εκλεγεί αρχηγός από τη βάση», αναδεικνύοντας ως μείζον ζήτημα την οργανωτική ανάπτυξη του κόμματος. «Χρειαζόμαστε να αντιστοιχήσουμε την πραγματική μας δύναμη με την κοινωνία, όχι να έχουμε οπαδούς που να έχουν επαφή με εμάς με τον ίδιον τρόπο που έχουν τον λογαριασμό τους στο facebook, πατώντας ένα like», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουμε απέναντι μας για πρώτη φορά ένα μιντιακό σύστημα που στην πραγματικότητα δεν έχει αντιπολιτευόμενο μέτωπο, παρά μόνο ελάχιστα. Η εμβέλεια του λόγου μας είναι περιορισμένη και δεν φτάνει στους πολίτες γιατί τα κανάλια επικοινωνίας ελέγχονται από τους αντιπάλους μας. Πλούσιοι και ισχυρά συμφέροντα δεν θα ήθελαν να προχωρήσουν οι δικές μας μεταρρυθμίσεις της αναδιανομής του πλούτου», επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε στο θέμα της εφόδου αστυνομικών στους κινηματογράφους για την ταινία Joker, σχολιάζοντας πως «κανείς δεν θα διανοούταν να γίνει αυτό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημάδια σκληρής δεξιάς, δεν έχει κανένα ρόλο η Αστυνομία στους κινηματογράφους».

Send this to a friend