Αθήνα

13 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Λακόπουλος: Μήπως δεν χωράει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης;

Ο γνωστός αρθρογράφος Γιώργος Λακόπουλος αναφέρεται σε άρθρο του με τίτλο «Παύλος Πολάκης: Μήπως δεν χωράει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ;» στο Ανοιχτό Παράθυρο για το κατά πόσο «ταιριάζει» ο Παύλος Πολάκης με τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί να προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο γνωστός αρθρογράφος Γιώργος Λακόπουλος αναφέρεται σε άρθρο του με τίτλο «Παύλος Πολάκης: Μήπως δεν χωράει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ;» στο Ανοιχτό Παράθυρο για το κατά πόσο «ταιριάζει» ο Παύλος Πολάκης με τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί να προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Γιώργος Λακόπουλος αναφέρεται στο κατά πόσο είναι συμβατή η παρουσία και ο τρόπος που επικοινωνεί τις απόψεις του ο Πολάκης με τη νέα φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως αυτή αναμένεται να προκύψει από το Συνέδριο μετασχηματισμού του κόμματος.

Ορισμένα σημεία από το άρθρο του Γ. Λακόπουλου:

«''Δεν πάει άλλο να σκιζόμαστε για να πάει καλά το κόμμα και να έρχεται ο Πολάκης και να μας στέλνει στον πάτο, ρίχνοντας νερό στο μύλο των άλλων''

Ανώνυμος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολούθησε μια ακόμη για την παραγραφή της δίωξης του Νίκου Γεωργιαδη: »ΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΘΩΟΣ, ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ».

Νομικός πολιτισμός μηδέν. Λόγος καταγωγίων. Ύφος δημόσιας παρουσίας στο βυθό.

Ο Παύλος Πολάκης είναι βουλευτής της Αριστεράς. Η οποία από τη φύση των ιδεών της εξυψώνει το λόγο και κάνει την πολιτική αντιπαράθεση στοιχείο επικράτησής της και όχι όπλο ομαδικής αυτοκτονίας. 

Κάθε φορά που μιλάει ο Πολάκης οι αντίπαλοι του Τσίπρα κάνουν πάρτι. 

Έχουν υπάρξει και χειρότερες αναρτήσεις του, την εποχή μάλιστα που ήταν υπουργός και… παρέμενε. Πόσο μάλλον σήμερα που από βουλευτή δεν μπορεί να τον κουνήσει κανείς, ως τις επόμενες εκλογές.

Η προτελευταία ανάρτηση είναι απάντηση στον …ΣΥΡΙΖΑ. Κομματικό όργανο του οποίου τον αποδοκίμασε – επιτέλους- για τον τρόπο που χειρίσθηκε φραστικά την διένεξη του με την απίστευτη Αγαπηδάκη.

Ακόμη και οι σύντροφοι του αγανάκτησαν. Δεν πάει άλλο. Ό,τι χτίζουν τη μια μέρα τους το γκρεμίζει την άλλη.

Είναι γνωστό ότι ο Αλεξης Τσιπρας, παρότι σε κάποιες περιπτώσεις κατ’ ανάγκη τον προστάτευσε, προσπάθησε πολλές φορές – δημοσίως και κατ’ ιδίαν- να τον νουθετήσει. Δεν είναι τρόπος αυτός να εκφράζεται στέλεχος και βουλευτής δημοκρατικού κόμματος.

Στάθηκε αδύνατο. Συνεχίζει να δικάζει, να καταδικάζει, να αποφαίνεται συλλήβδην και να προκαλεί ασχημονώντας. Έτσι χάνει και το δίκιο, που έχει σε πολλές περιπτώσεις.

Αυτό θα μπορούσε να είναι προσωπικό του θέμα. Αν θέλει να θεωρείται γραφικός ή «κουζουλός», γούστο του και καπέλο του. Αν νομίζει ότι κάνοντας τον θεριακλή -με το τσιγάρο ή με το πληκτρολόγιο- προσφέρει υπηρεσίες στον εαυτό του δικαίωμα του.

Ίσως τον γοητεύει ότι αναπαράγεται με το όνομα του το παλιό «Πέστα Μένιο» των Πασόκων της εποχής. Αλλά έτσι ούτε μάγκας είναι ούτε αριστερός -ούτε καν Κρητικός. Και πάντως για το κόμμα του αποδεικνύεται επιζήμιος. 

Είναι απίστευτος ο αριθμός των ανθρώπων της Δημοκρατικής παράταξης που δεν στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, λόγω Πολάκη. 

Ιδίως νέοι άνθρωποι, που δεν ανέχονται την καταπάτηση της ευπρέπεια από κάποιον που λέει ότι ανήκει στον προοδευτικό χώρο. Που τους ενοχλούν η αγένεια, η λούμπεν ρητορική του, η αισθητική, οι χαρακτηρισμοί.

Τα Άπαντα Πολάκη έγιναν πότε σωσίβιο και πότε λάβαρο για τη Δεξιά και θηλιά στο λαιμό του Τσίπρα». 

Δείτε ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου στο Ανοιχτό Παράθυρο εδώ

Send this to a friend