Αθήνα

25 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Ο Απόστολος Δοξιάδης παίρνει το μέρος του Τατσόπουλου: Δεν είναι «βολεψάκιας»

Την στήριξή του στον φίλο του και συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο και στην απόφασή του να πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία εκφράζει, με ανάρτησή του στο Facebook, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Την στήριξή του στον φίλο του και συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο και στην απόφασή του να πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία εκφράζει, με ανάρτησή του στο Facebook, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

«Ήταν ο πρώτος πνευματικός άνθρωπος που κατηγόρησε τόσο ξεκάθαρα και με τέτοια δριμύτητα τη Χρυσή Αυγή» επισημαίνει ο Απόστολος Δοξιάδης, απαντώντας σε όσους κατηγορούν τον Πέτρο Τατσόπουλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Αναλυτικά η ανάρτησή του έχει ως εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Οι μισοί που κατηγορούν τον Petros Tatsopoulos που θα πολιτευτεί με τη ΝΔ λένε ότι πήγε σε «ακροδεξιό κόμμα». Ασήμαντη γι᾽ αυτούς λεπτομέρεια: ότι ο Τατσόπουλος ήταν ουσιαστικά ο πρώτος πνευματικός άνθρωπος που κατηγόρησε τόσο ξεκάθαρα και με τέτοια δριμύτητα τη Χρυσή Αυγή, και με μεγάλο προσωπικό κόστος, και μάλιστα χωρίς να καθοδηγείται από καμία κομματική ατζέντα.

Οι άλλοι μισοί που κατηγορούν τον Πέτρο Τατσόπουλο που θα πολιτευτεί με τη ΝΔ λένε ότι είναι βολεψάκιας. Ασήμαντη γι᾽ αυτούς λεπτομέρεια: ότι ο Τατσόπουλος πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν σε ποσοστό γύρω στο 5%, κάτω από τη μοδάτη τότε ΔΗΜΑΡ, και έφυγε όταν είχε περάσει το 25% και πήγαινε γραμμή για την εξουσία. Και έφυγε για λόγους αρχών, καταγγέλοντας τα μύρια όσα κακά τους που μετά φάνηκαν --τα έγραψε ξεκάθαρα στο βιβλίο του ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ. Και όποιος βλέπει βόλεμα και οπορτουνισμό σε αυτή του τη στάση, ή είναι ανόητος ή τυφλός, ή απλούστατα κακόπιστος.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι αγαπημένος μου φίλος εδώ και τριανταπέντε χρόνια, σπουδαίος συγγραφέας, με κοφτερό μυαλό, άνθρωπος καθαρός και ασυμβίβαστος. Έχει κάνει πολλά λάθη στη ζωή του, όπως όλοι μας. Και ίσως και πιο πολλά από τον μέσο άνθρωπο, επειδή έχει τολμήσει πιο πολλά από τον μέσο άνθρωπο.

Αλλά οι συκοφαντίες και οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον του ορμώνται από τα συμφέροντα και τα βολέματα αυτών από τους οποίους εκπορεύονται. Τότε και τώρα. Χρυσαυγίτες ή συριζαίοι, κομπλεξικοί ή αστοιχείωτοι, αδιάφορο. Όλοι τους το παιχνιδάκι των συμφερόντων τους παίζουν.

Αντίθετα, ο Πέτρος ήταν και παραμένει καθαρός.

Send this to a friend