• Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου
  • 22:22

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το «προφητικό» κείμενο του Αλέξη Παπαχελά στην «Καθημερινή» για το σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια!

Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και εκδότης της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς είχε «προφητέψει» το σημερινό σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια με τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό, σε άρθρο του την Κυριακή.

«Ο​​σο η ελληνική κοινωνία διχάζεται και παθιάζεται για τη Novartis ή με το θέμα των Σκοπίων, ξεχνάμε δυστυχώς πως έχουμε απέναντί μας μια πάγια, στρατηγική απειλή. Η Τουρκία είναι μια νευρική μεγάλη δύναμη. Εχει περάσει σε άλλη φάση από αυτήν που ξέραμε. Αντιμετωπίζει ένα αδιέξοδο στη Συρία και βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει μεταφέρει τη μάχη της πολιτικής του ηγεμονίας στον τομέα της ασφάλειας….», έγραφε μεταξύ άλλων στην «Καθημερινή» και συνέχιζε:

«Ο κίνδυνος της κλιμάκωσης από ένα ατύχημα, στον αέρα ή στη θάλασσα, είναι πάντοτε υπαρκτός. Οι παραδοσιακοί μεσολαβητές σε στιγμές έντασης έχουν τις δικές τους δυσκολίες συνεννόησης με την Αγκυρα».

«Η Ελλάδα και η Τουρκία θα συνεχίσουν να παίζουν «το ποντίκι με τη γάτα» γύρω από τα Ιμια και σε όλο το Αιγαίο. Οι έμπειροι χειριστές στην Αθήνα γνωρίζουν ότι το «κλειδί» βρίσκεται στην αποφυγή μιας ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης ως επακόλουθου κάποιου ατυχήματος ή μιας εμπλοκής», ανέφερε επίσης ο Αλ. Παπαχελάς.

«Θα ήλπιζε κανείς ότι, έστω και ανεπίσημα, οι πολιτικοί μας ηγέτες θα συζητούσαν γι’ αυτή την επικίνδυνη συγκυρία, έστω και μέσα από άτυπα κανάλια. Δυστυχώς, με ευθύνη της κυβέρνησης, ούτε τέτοια κανάλια υπάρχουν ούτε και η απαιτούμενη εμπιστοσύνη. Αντιθέτως, οι γέφυρες κόβονται βίαια και ανεπιστρεπτί», κατέληγε στο κείμενό του ο γνωστός δημοσιογράφος.

Send this to a friend