Αθήνα

27 oC

ελαφρές νεφώσεις

Panama Papers: Στις 9 Μαΐου δημοσιοποιούνται όλα τα ονόματα

Panama Papers: Στις 9 Μαΐου δημοσιοποιούνται όλα τα ονόματα

Το κονσόρτσιουμ των ερευνητών δημοσιογράφων ανακοίνωσε ότι θα δώσει στην δημοσιότητα την μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων που έγινε ποτέ.

[adsense]

Με ένα εκτενές άρθρο το ICIJ ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 9 Μαΐου, θα δώσει στην δημοσιότητα την μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων που έγινε ποτέ, τα περίφημα πλέον Panama Papers.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συγκεκριμένη βάση δεδομένων που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο μέσω της ICIJ θα είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη αποκάλυψη για τα μυστικά των «αόρατων» υπεράκτιων εταιριών αλλά και των προσώπων που κρύβονται πίσω από αυτές.

Τα στοιχεία περιλαμβάνουν αμέτρητες πληροφορίες για εταιρίες, καταπιστεύματα, ιδρύματα και funds που βρίσκονται σε είκοσι ένα φορολογικούς παραδείσους, από το Χονγκ-Κονγκ μέχρι τη Νεβάδα.

Η βάση αυτή συνδέει ανθρώπους σε περισσότερες από διακόσιες χώρες και περιοχές του κόσμου και όταν τα δεδομένα της δημοσιοποιηθούν στις 9 Μαΐου, οι χρήστες θα είναι σε θέση να αναζητήσουν μέσα από τα δεδομένα της αλλά και να δουν τα δίκτυα γύρω από χιλιάδες υπεράκτιες εταιρίες.

Στα στοιχεία αυτά θα συμπεριλαμβάνονται όποτε αυτό είναι εφικτό, τα εσωτερικά αρχεία της Mossack Fonseca με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της εταιρείας. Η διαδραστική βάση δεδομένων θα περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες για πάνω από εκατό χιλιάδες πρόσθετες εταιρείες που αποτελούσαν μέρος της έρευνας του ICIJ το 2013.

Send this to a friend