• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 01:50

Αθήνα

7 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αιφνίδια παραίτηση Κάμερον από τη βουλευτική του έδρα!

Αιφνίδια παραίτηση Κάμερον από τη βουλευτική του έδρα!

Παραιτήθηκε πριν λίγο από βουλευτής ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο κ. Κάμερον δήλωσε ότι αποχωρεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, καθώς - όπως είπε - δεν θέλει αν γίνει εμπόδιο στα σχέδια διακυβέρνησης της νέας πρωθυπουργού Τερέσα Μέι.

«Κάποιος που είχε διατελέσει πρώην πρωθυπουργός, ό,τι και να κάνει από την θέση του απλού βουλευτή, αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για όσα η κυβέρνηση θέλει να κάνει για τη χώρα.Υποστηρίζω την Τερέζα Μέι, πιστεύω ότι θα είναι μια λαμπρή πρωθυπουργός για τη χώρα μας και δεν θέλω να γίνω εμπόδιο» είπε ό Ντέιβιντ Κάμερον, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στην εκλογική περιφέρειά του χωρίς να είναι μέλος του κοινοβουλίου, μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων και υπηρετώντας το δημόσιο καλό.

Η παραίτηση έρχεται δυόμισι μήνες μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία ως αποτέλεσμα της ήττας του στο δημοψήφισμα για το Brexit.

Να σημειωθεί ότι ο Κάμερον είχε πει ότι θα διατηρήσει την έδρα του έως τις γενικές εκλογές, αλλά μετά την σημερινή απόφασή του,προκαλούνται αυτομάτως πρόωρες εκλογές στην εκλογική περιφέρεια του Witney στην οποία εκλέγετο από το 2001.

Send this to a friend