• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 20:36

Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Θα αισθάνονται την ανάσα μας στον σβέρκο τους»: Απειλεί πάλι η Τουρκία για τους 8 αξιωματικούς!

Νέες απειλές από τη γειτονική χώρα και πιο συγκεκριμένα από τον εκπρόσωπο της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, αναφορικά με τους 8 αξιωματικούς που ήρθαν στη χώρα μας, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, και κατηγορούνται από την Τουρκία για συνεργασία με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ η Δικαιοσύνη στη χώρα μας τους έχει χορηγήσει άσυλο και αποφάσισε τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας τόνισε ότι «οι επιχειρήσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό, θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα. Όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα εναντίον της Τουρκίας, να ξέρουν πως και σε έναν χρόνο και σε 5 χρόνια, θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν. Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να πάρουν ανάσα στα μέλη του FETO (Γκιουλενιστές). Όλοι τους θα αισθάνονται την ανάσα της Τουρκίας στον σβέρκο τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Υπενθυμίζεται, πως στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, η τουρκική εφημερίδα «Sabah» ανέφερε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, η ΜΙΤ δηλαδή, επί της ουσίας γνωρίζει την τοποθεσία, όπου βρίσκονται οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.

Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι σε 24ωρη βάση υπάρχουν 200 άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξη των «οχτώ» και ειδικότερα γίνεται λόγος για Αμερικανούς πράκτορες, μέλη της ΕΥΠ, Έλληνες αστυνομικούς και ελεύθερους σκοπευτές.

Send this to a friend