Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χιλιάδες νέοι εγκαταλείπουν την Τουρκία… λόγω του Ερντογάν!

Η πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγκάζει την «έξοδο» χιλιάδων νέων Τούρκων από τη χώρα τους, αναφέρει το Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα.

Η πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγκάζει την «έξοδο» χιλιάδων νέων Τούρκων από τη χώρα τους, αναφέρει το Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα.

Οι νέοι δεν βλέπουν πλέον μέλλον στη χώρα τους και το γεγονός έχει επιπτώσεις και στην οικονομία. Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το άρθρο αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σύμφωνα με τουρκικά στατιστικά στοιχεία πάνω από 250.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το 2017 τη χώρα εξαιτίας οικονομικών, πολιτικών, κοινωνικών ή πολιτιστικών λόγων – σχεδόν οι διπλάσιοι σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα. Και φέτος οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Κυρίως νέοι και μορφωμένοι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στον Ερντογάν. Σχεδόν οι μισοί από όσους μεταναστεύουν είναι ηλικίας 25 και 34 χρόνων και το 57% προέρχεται από μεγάλες πόλεις όπως είναι η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα ή η Σμύρνη. Οι λιγότεροι από αυτούς εκδιώχθηκαν απευθείας από την κυβέρνηση ή δέχθηκαν αντίποινα, όπως αντικαθεστωτικοί ή δημοσιογράφοι. Απλά δεν βλέπουν πλέον μέλλον στη χώρα διότι η κυβέρνηση περιορίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Την ίδια στιγμή το άρθρο αναφερόμενο στις οικονομικές συνέπειες γράφει: «Η έξοδος της ελίτ θα παρεμποδίσει την ανάπτυξη της χώρας. Ήδη τώρα η Τουρκία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από τότε που ανέλαβε ο Ερντογάν τη διακυβέρνηση της χώρας. Η λίρα από την αρχή του χρόνου έχει χάσει το 20% της αξίας της και ο πληθωρισμός έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ 25%».

Send this to a friend