Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πέτρος Φιλιππίδης: «Παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο σπίτι του ηθοποιού

ΔΙΕΘΝΗ

Η δυναμική Πρώτη Κυρία του Αφγανιστάν σπάει τα ταμπού!

“Δεν κάνω πολιτική, στηρίζω τις γυναίκες του Αφγανιστάν” τονίζει Η Ρούλα Γκάνι είναι η σύζυγος του Προέδρου του Αφγανιστάν Άσραφ Γκάνι, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία πριν από 8 μήνες. Ο ίδιος, τότε, προέβη σε μια σπάνια κίνηση: εισήγαγε την σύζυγό του στην εναρκτήρια ομιλία του. Η δυναμική Πρώτη Κυρία του Αφγανιστάν κατάφερε να είναι […]

“Δεν κάνω πολιτική, στηρίζω τις γυναίκες του Αφγανιστάν” τονίζει

Η Ρούλα Γκάνι είναι η σύζυγος του Προέδρου του Αφγανιστάν Άσραφ Γκάνι, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία πριν από 8 μήνες. Ο ίδιος, τότε, προέβη σε μια σπάνια κίνηση: εισήγαγε την σύζυγό του στην εναρκτήρια ομιλία του.

Η δυναμική Πρώτη Κυρία του Αφγανιστάν κατάφερε να είναι δίπλα στον συζυγό της σε αρκετές δημόσιες εκδηλώσεις, μιλώντας με το κοινό για διάφορα ζητήματα. Πάντα γλυκομίλιτη και μετρημένη, με τα λόγια της να απέχουν από το επίκεντρο της αφγανικής πολιτικής σκηνής.

Όπως έχει δηλώσει, η μεγάλη της επιθυμία είναι να στηρίζει τις γυναίκες, χωρίς, όμως, να χρειαστεί να έρθει σε σύγκρουση με τις παραδοσιακές αξίες του τόπου. Παρ’όλα αυτά, όταν αντιτάχθηκε στην μπούρκα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, ιδίως από συντηρητικούς πολιτικούς αντιπάλους του σύζυγού της.

“Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Αφγανιστάν είναι ότι η βία κατά των γυναικών έχει γίνει κανόνας” δηλώνει στο Associated Press. “Εάν αναβαθμιστεί ο ρόλος της γυναίκας και υπάρξει μια αρμονική κοινωνία, οι άνθρωποι θα ζουν ήρεμοι μέσα στην οικογένεια… γνωρίζοντας πλέον ποιες είναι οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις τους και θα μπορούν να επιλύσουν τα ζητήματά τους και τις διαφορές τους χωρίς βία. Τότε η βία κατά των γυναικών θα μειωθεί και οι γυναίκες θα αισθάνονται ότι έχουν φωνή », λέει.

ΑΝΘΗ ΜΙΜΗ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε στο φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου – Yπέγραψε με το χαϊδευτικό «Λίλιμπετ»
Ισραήλ: Τέλος από σήμερα οι μάσκες σε υπαίθριους χώρους
Βατικανό: Δημιούργησε ξενοδοχείο για… αστέγους (ΒΙΝΤΕΟ)
Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στο Ιράν κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο
Αίγυπτος: Σχεδόν 100 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου – 50 ασθενοφόρα έσπευσαν επιτόπου
Πέθανε ο ράπερ Black Rob