Αθήνα

9 oC

αίθριος καιρός

Ουκρανία: «Στο τραπέζι» όλα τα σενάρια για την αεροπορική τραγωδία στο Ιράν - Πιθανό πλήγμα από πύραυλο ή τρομοκρατική ενέργεια

Όλο και πιο απίθανο γίνεται το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης πίσω από την συντριβή του Boeing 737 – 800 στο Ιράν, που στοίχισε τη ζωή 176 ανθρώπων.

Όλο και πιο απίθανο γίνεται το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης πίσω από την συντριβή του Boeing 737 – 800 στο Ιράν, που στοίχισε τη ζωή 176 ανθρώπων.

Πλέον, τα σενάρια που αναπτύσσονται και μάλιστα, από επίσημες πηγές, είναι εφιαλτικά, ενώ «έπεσε στο τραπέζι» ακόμη και το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο γραμματέας του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και άμυνας της Ουκρανίας Αλέξι Ντανίλοφ έγραψε στο Facebook ότι η έρευνα για την συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στην Τεχεράνη στρέφεται προς διάφορα σενάρια, ανάμεσά τους το ενδεχόμενο πλήγματος με αντιαεροπορικό πύραυλο, σύγκρουσης, έκρηξης στον κινητήρα ή και τρομοκρατικής ενέργειας με την πρόκληση έκρηξης στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Οι Ουκρανοί ερευνητές θέλουν να αναζητήσουν συντρίμμια ρωσικού πυραύλου κοντά στον τόπο της συντριβής, καθώς πληροφορίες για την ύπαρξή τους εμφανίσθηκαν στο Ίντερνετ, δηλώνει ο Αλέξι Ντανίλοφ, προσθέτοντας ότι στην έρευνα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες που ερεύνησαν την κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία το 2014.

Η αμερικανική εταιρία καταγραφής του ίχνους πτήσης αεροσκαφών AIREON, έχει συλλέξει στοιχεία για το ίχνος της πορείας του αεροσκάφους. Η AIREON έχει θέσει τα στοιχεία αυτά στην διάθεση των αρμοδίων αρχών, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της.

Το ενδιαφέρον των ειδικών εμπειρογνωμόνων που εξετάζουν τα αίτια που προκάλεσαν το αεροπορικό δυστύχημα εντοπίζεται στα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης.

Send this to a friend