Αθήνα

6 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν σε Γερμανία : Οι πρακτικές αυτές θυμίζουν Ναζί!

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν σε Γερμανία : Οι πρακτικές αυτές θυμίζουν Ναζί!

«Ναζιστικές πρακτικές» χαρακτηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις προεκλογικές εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών στη Γερμανία ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο.

«Οι πρακτικές σας δεν διαφέρουν από αυτές των Ναζί στο παρελθόν» δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη.

«Νόμιζα ότι είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που η Γερμανία εφάρμοζε ναζιστικές πρακτικές αλλά φαίνεται πως έκανα λάθος» είπε.

«Γερμανία θα μας μιλήσεις για τη δημοκρατία ενώ δεν αφήνεις τους υπουργούς αυτής της χώρας να μιλήσουν στο έδαφός σου» πρόσθεσε οργισμένος ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι η Γερμανία δεν δείχνει σεβασμό στη διαφορετική σκέψη και γνώμη.

Σε πολλές γερμανικές πόλεις οι αρχές απαγόρευσαν τη διεξαγωγή πολιτικών συγκεντρώσεων που ήταν προγραμματισμένες στο πλαίσιο της κυβερνητικής εκστρατείας του Ερντογάν για την επικράτηση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Οι αρχές προέβησαν σε αυτήν την απαγόρευση λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των πολιτών. Οι ακυρώσεις έχουν εξοργίσει την τουρκική κυβέρνηση, η οποία κατηγόρησε το Βερολίνο ότι εργάζεται ενάντια στην εκστρατεία για το "Ναι".

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ το Σάββατο κάλεσε τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλιί Γιλντιρίμ να προσπαθήσει να εκτονώσει την κατάσταση και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών για να συζητήσουν.

(πηγή: ΣΚΑΙ)

Send this to a friend