Αθήνα

24 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αντίποινα για τον Ζακ Κωστόπουλο; Τι «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας

Επίθεση που ενδεχομένως να σχετίζεται με την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο, στην Ομόνοια, στις 25 Σεπτεμβρίου, η χθεσινή με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε στις 20:45 το βράδυ της Δευτέρας, όταν οι δράστες, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Όλα αυτά, μάλιστα, την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προβλέπει εμφανείς εποχούμενες περιοπολίες σε κάθε περιοχή της χώρας, κάθε στιγμή του 24ωρου.

Send this to a friend