Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Γεμάτος καρφιά ο εκρηκτικός μηχανισμός στο ΑΤ Ζωγράφου - Ήθελαν νεκρούς

Γεμάτος καρφιά ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε κοντά στο ΑΤ Ζωγράφου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την πατρότητα του μηχανισμού.

Γεμάτος καρφιά ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε κοντά στο ΑΤ Ζωγράφου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την πατρότητα του μηχανισμού.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν πως οι δράστες θα προχωρούσαν σε τυφλό χτύπημα, χωρίς προειδοποίηση κατά του ΑΤ Ζωγράφου με τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει σε σακίδιο.

Πώς εντοπίστηκε ο μηχανισμός

Τον εκρηκτικό μηχανισμό αντιλήφθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος την ώρα που πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του έξω από τη μάντρα της Πανεπιστημιούπολης. Ο αξιωματικός είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα με ένα μπουκάλι που ήταν τοποθετημένα πίσω από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Αμέσως αποκλείστηκε το σημείο, ενώ οι πυροτεχνουργοί που έφτασαν εκεί διαπίστωσαν ότι πρόκειται πράγματι για εκρηκτικό μηχανισμό. Πριν από λίγο προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη για την εξουδετέρωση του μηχανισμού.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς δεν αποκλείεται να γίνει και δεύτερη ελεγχόμενη έκρηξη. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για έναν νέο τύπου εκρηκτικό μηχανισμό σε συνδυασμό με εμπρηστικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό σωλήνα μέσα σε κουτί καθώς εκτός από την μικρή εκρηκτική ύλη, στο σακίδιο βρέθηκε και ένα μπουκάλι που χρησιμοποιείται για βόμβες μολότοφ.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση, ενώ με την σχετική έρευνα ασχολείται και η αντιτρομοκρατική.

Send this to a friend