Αθήνα

20 oC

αίθριος καιρός

Αλαλούμ! Μετά το τρολάρισμα το υπ. Παιδείας ζητά πίσω την άδεια από τη Σχολή Αστρολογίας

Αλαλούμ! Μετά το τρολάρισμα το υπ. Παιδείας ζητά πίσω την άδεια από τη Σχολή Αστρολογίας

Το «ανελέητο τρολάρισμα» στην κυβέρνηση για την χορήγηση άδειας λειτουργίας σε Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τον διακριτικό τίτλο «Εναλλακτική Παιδεία», το οποίο λειτουργεί ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας ανάγκασε το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω την απόφαση.

Ο υφυπουργός κ.. Μπαξεβανακης ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΕΠ να ανακληθεί αμέσως η συγκεκριμένη άδεια λειτουργία και να ελεγχθούν οι ευθύνες του εισηγητή της υπόθεσης. Σημειώνεται, ότι ο ΕΟΠΠΕΠ είναι οργανισμός αυτόνομος, εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας.

Τι είχε προηγηθεί

Το Υπουργείο Παιδείας πιστοποίησε ως κέντρο δια βίου μάθησης εργαστήριο σπουδών αστρολογίας και έγινε γνωστό καθώς το ίδιο το εργαστήριο έσπευσε αμέσως να το ανακοινώσει στο facebook, «πανηγυρίζοντας» ότι είναι «το είναι το πρώτο και μοναδικό Εργαστήριο Σπουδών Αστρολογίας στην Ελλάδα το οποίο πιστοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας!».

Στην απόφαση ΔΑ/4205 με ημερομηνία 8/2/2017 του Υπουργείου Παιδείας στη Διαύγεια, φαίνεται πως έχει δοθεί πράγματι άδεια. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η ΙΚΕ με επωνυμία «Εναλλακτική Παιδεία» και διεύθυνση Σάμου 4-6 Μεταξουργείο (ίδια με τη διεύθυνση της Αστροπαιδείας) έχει λάβει άδεια Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, επιπέδου 1.

Σκοπό της, όπως λέει, έχει να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της Αστρολογίας με προγράμματα σπουδών που καλύπτουν όλους τους κλάδους της Αστρολογίας και είναι σχεδιασμένα τόσο για τους σπουδαστές που αποβλέπουν στο να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση, όσο και για τους ερασιτέχνες ή επαγγελματίες που επιθυμούν να επιμορφωθούν σε κάποιους κλάδους της αστρολογίας ή να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια.

«Όραμά μας είναι η αναβάθμιση της Αστρολογίας στο υψηλό επίπεδο που της αναλογεί» τονίζεται σχετικά.

Send this to a friend